avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 119 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna dimineata. Pentru vanzarea unui teren arabil ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna dimineata. Pentru vanzarea unui teren arabil extravilan, ...

Buna dimineata. Pentru vanzarea unui teren arabil extravilan, ce acte sunt necesare. De asemenea este necesara efectuarea unei topografii? Precizez faptul ca detinem urmatoarele acte: certificatul de mostenitor, extrasul de carte funciara si de la oficiul de cadastru si publicitate imobiliara actul ca pamantul este intabulat. De asemenea in caz de vanzare cine este persoana care suporta toate cheltuielile? Va multumesc anticipat. O zi placuta.
Cel mai recent răspuns: ionica3727 , utilizator 14:28, 16 August 2022
- actul de proprietate (certificatul de mostenitor)- original
- documentatia cadastrala (daca aveti intabularea facuta pe numele dvs, inseamna ca trebuie sa aveti si documentatie cadastrala)
- Primarie- Certificat de atestare fiscala, care atesta plata impozitului la zi - este valabil 30 zile calendaristice
- Primarie- Adeverinta de rol de la Registrul Agricol- este valabila 30 zile calendaristice
- Primarie- Proces verbal final si adeverinta, din care sa rezulte parcurgerea etapelor procedurale pentru exercitarea dreptului de preemtiune. Trebuie sa mergeti la Primarie si sa depuneti o oferta de vanzare. Veti declara un pret, iar oferta de vanzare va sta afisata la sediul Primariei, timp de 45 zile lucratoare.
Pentru detalii, cititi Legea 17/2014 si Legea 175/2020.
- Actele de identitate si certificatul de casatorie (vanzatori, cumparatori)- original
- Documentul bancar de plata a pretului. Daca depaseste 50.000 lei, plata pretului vanzarii se face prin virament bancar.

Dvs vanzator puneti la dispozitie si procurati documentele necesare vanzarii si achitati extrasul de Carte Funciara pentru autentificare- 40 lei si verificarea regimului matrimonial- 15 lei + tva
Cumparatorul achita onorariul notarial, taxa de intabulare (0,15% din pret) si verificarea regimului matrimonial 15 lei +tva.
Dar.,...la intelegerea dvs, puteti conveni si altfel. Fie sa achite tot unul din dvs, fie sa suportati costurile in parti egale etc etc etc
Ultima modificare: Marți, 16 August 2022
raluk0207, utilizator
Va multumesc pentru informatiile oferite.
Va doresc o zi placuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! o mica intrebare,daca vand maine o garsoniera trebuie ... Paul George Paul George Buna seara! O mica intrebare,daca vand maine o garsoniera trebuie cumva sa declar banii pe care ii primesc la anaf si sa ma astept sa dau din ei o gramada la ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren! baldovin_trandafira baldovin_trandafira Buna ziua! Am unteren intravilan, intr-o localitate la 15 km de municipiul Buzau, pe care intentionez sa-l vand! Vreau sa stiu ce comisioane o sa platesc la ... (vezi toată discuția)
Cum sa inchei un contract de vanzare-cumparare teren agricol intre arendator si arendas, dupa efectuarea formalitatilor de publicitate? vlsdan vlsdan In urma intelegerii de comun acord (arendator - arendas) a fost convenit pretul si conditiile vanzarii-cumpararii terenului agricol aflat in arenda, dupa ... (vezi toată discuția)