avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Documente necesare cumparare casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Documente necesare cumparare casa

Buna ziua ,

Eu si sotia ne-am hotarat sa ne cumparam o casa prin programul prima casa si am inteles ca pe langa avansul de 5 - 10 % pe care trebuie sa il platim la banca trebuie sa mai platim nu stiu ce acte de vanzare cumparare .

Imi puteti spune va rog despre ce acte este vorba si cat ma costa ?

Mentionez ca vreau sa cumpar o casa finalizata , in popesti sau comuna berceni
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:17, 13 Martie 2017
Trebuie sa incheiati cu vanzatorul un antecontract de vanzare cumparare, pe care o sa-l depuneti la banca. La incheierea acestui antecontract urmeaza sa achitati avansul de 5, 10, 20% sau cum ati convenit cu cei de la banca.
Dvs trebuie sa achitati onorariul pentru antecontract. (minim 1% din valoarea avansului + TVA).
Vanzatorul va achita extrasul de carte funciara pentru autentificare (40 lei) + eventualele copii legalizate dupa actul de proprietate (minim 3 lei/pagina +TVA).

Dupa analiza dosarului si aprobarea creditului veti incheia contractul de vanzare cumparare propriu-zis, unde veti avea de achitat onorariul notarial (care se calculeaza in functie de pretul total) si intabularea dreptului de proprietate pe numele dvs (0,15% din pret).
Vanzatorul va achita extrasul de carte funciara pentru autentificare (40 lei).
Avansul este de minim 5% si mai trebuie sa aveti bani ptr costurile aditionale ptr obtinerea creditului.

- promisiune bilaterala 5-700 lei
- depozit colateral 3 rate de dobanda ~ 2-2500 lei
- declaratii notariale ~200 lei
- raportul de evaluare ~4-500 lei
- comision fond garantare ~ 2-300 lei
- ipoteca si garantie pe cont ~ 50-100 lei
- taxa ANCPI, intabulare ~ 6-700 lei
- onorariu notar ~ 1500-2000 lei
- asigurare PAD 20 EUR + asigurare facultativa ~ 200 lei

Adunati si calculati.
PS. Costurile depind de valoarea imobilului. Socotelile sunt ~ ptr un credit PC de 50 k EUR.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata catre notar tutunarudenisa tutunarudenisa La vanzarea unui imobil, o garsoniera, eu in calitate de vanzator, ce taxe trebuie sa achit la notar? Mentionez ca vanzarea este in derulare si, la achitarea ... (vezi toată discuția)
Impozit antecontract de vanzare-cumparare apartament apu apu Buna ziua, am incheiat un antecontract de vanzare-cumparare a unui apartament. Pe langa taxele notariale, mi s-a solicitat si am achitat impozitul de 2%, ... (vezi toată discuția)
Op conditionat pentru stingerea datoriilor catre asociatia de proprietari? scarlat_ramona scarlat_ramona Buna ziua, sper sa adresez intrebarea in sectiunea potrivita. As dori sfatul dvs in urmatoarea situatie: Dorim sa achizitionam prin Prima Casa un apt ... (vezi toată discuția)