avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... AM 1/4 DINTR-UN APARTAMENT POT VINDE FARA CELALALT ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

AM 1/4 DINTR-UN APARTAMENT POT VINDE FARA CELALALT PROPRIETAR?

AM IN PROPIRETATE O COTA PARTE DE 1/4 DINTR-UN APARTAMENT CU 2 CAMERE. CEALALTA COTA O ARE O CUNOSTIINTA DE-A MEA CU CARE NU MA MAI INTELEG.
AS DORI SA STIU DACA EU SAU EA PUTEM VINDE SAU INCHIRIA COTELE CE NE APARTIN PRIN ACT DE VANZARE CUMPARARE FARA ACORDUL CELEILALTE.
UN ACT DE PROPIETATE ( VANZARE CUMPARARE_ POATE FI ATACAT CU MARTORI? IN SENSUL CA EU AM PLATIT MAI MULT DIN COTE SI ACESTA CUNOSTIINTA NU MAI RECUNOSTE DAR NU AM UN ACT IN ACEST SENS/.
VA MULTUMESC:">
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:50, 6 August 2009

Drepturile coproprietarilor:
a) de folosinta: Fiecare copartas poate folosi bunul aflat in coproprietate, fara a avea nevoie de consimtamantul celorlalti
coproprietari, cu îndeplinirea cumulativa a doua conditii:
- sa nu împiedice folosinta bunului de catre ceilalti coproprietari;
- sa nu transforme destinatia bunului sau modul de utilizare a acestuia (de exemplu, sa nu transforme destinatia unui
imobil de locuit într-un spatiu comercial)
b) de culegerea fructelor (de exemplu perceperea chiriei pentru bunul detinut în comun sau arenda pentru un teren aflat in
coproprietate)
c) de dispozitie (instrainare, grevare cu sarcini) – necesita consimtamantul expres al tuturor coproprietarilor
Puteti vinde altei persoane numai cu acceptul persoanei cu care sunteti in coproprietate, asa cum vi s-a raspuns .
Dar puteti vinde chiar persoanei care detine acum 3/4 din proprietate sau puteti cumpara cele 3/4 de la acea persoana, daca va intelegeti la pret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire Anacrsitina Anacrsitina daca intr-o familie de 3 persoane ,tata,mama,fiu, casa si masina apartin pe din 2 sotilor,de ce dupa moartea unuia dintre ei,supravietuitorul are 1/4 din masa ... (vezi toată discuția)
Curte comuna Meki Meki Ce drepturi și obligații au 3propietari intr-o curte comună? (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune PP PP Buna, Am cateva intrebari referitoare la o actiune de iesire din indiviziune rezultata in urma unei succesiuni dupa bunica mea in urma careia mama mea a ... (vezi toată discuția)