avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Buna ziua,

In urma cu aproximativ 2 ani a decedat unchiul nostru. Eu, impreuna cu un verisor am mostenit prin reprezentare (tatii nostrii au fost frati) iar un frate al unchiului a mostenit si el. Am facut succesiunea la notar si avem certificate de mostenitor. Am intampinat mari dificultati in lichidarea efectiva a mostenirii ce ne revine. In acest moment suntem 3 proprietari pe o singura casa unde nu locuieste nimeni. Eu impreuna cu verisorul meu am platit impozitul ce revine pt proprietatea in cauza, unchiul in viata refuza sa achite partea ce ii revine. Am fost anuntati de asemenea ca utilitatile au ramas neplatite si suntem dispusi sa le achitam noi insa unchiul refuza din nou. Am nevoie de urmatoarele informatii:

1. Cum putem proceda ca daca achitam noi atat impozitul pe anul curent cat si utilitatile sa il obligam si pe unchiul in cauza sa achite partea ce ii revine.
2. Daca eu si verisorul meu gasim un cumparator pt proprietatea respectiva cum procedam sa o putem vinde, tinand cont ca unchiul in cauza probabil nu va fi de acord.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:03, 9 Iunie 2010
puteti achita taxele si impozitele aferente proprietatii, celelalte cheltuieli si puteti vinde proprietatea impreuna cu verisorul dv. din pret retineti cheltuielile facute cu intretinerea imobilui si restul il remiteti celui de al treilea proprietar. opozitia acestuia nu poate decit incetini procesul vinzarii nu vinzarea in sine. ar fi mai indicat sa accepte vinzarea decit sa piarda mai mult facind opozitie.
ideal ar fi ca unchiul sa fie de acord cu vanzarea, scutiti multi bani. nu puteti vinde fara acordul unchiului, va trebui sa iesiti din indiviziune, despagubindu-l pentru partea lui.
Tocmai asta este problema. Nu doreste sa accepte nici o solutie, nu vrea decat sa vanda unei singure persoane la un pret modic.
unchiul dvs isi poate instraina cota parte indiviza cui doreste.
daca face acest act, ulterior veti putea promova o actiune de partaj cu noul proprietar.
Atunci iesiti din indiviziune si ii platiti unchiului sulta.

Alte discuții în legătură

Cum pot sa folosesc imobilul mostenit Dyablo2408 Dyablo2408 Buna ziua, daca poate cineva sa ma lamureasca intr-o problema legata de o mostenire: Impreuna cu alti 2 frati ai mei am mostenit de la bunica noastra, ... (vezi toată discuția)
Prietenul surorii mele poate fi evacuat din casa părinților? Mikkutza Mikkutza Buna seara. Ma confrunt cu o problemă si as dori sa stiu legal ce pot face. Locuiesc temporar in casa părinților (apartamentul meu fiind in ... (vezi toată discuția)
Acte necesare dezbaterii succesiunii scorpymb scorpymb De curind a decedat mama si as dorii ce acte sunt necesare pt intrducerea succesiunii.Mama a detinut in comun cu doi verisori doua parcrcele de padure si ... (vezi toată discuția)