avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1293 soluții astăzi
Forum Activitate asye

Activitate asye

gi-jane2 a scris:

Mama inchiriaza pt dvs, banii sunt ai dvs, casa a dvs, deci venitul dvs.
Puteti sa faceti in asa fel procura incat sa fie venitul ei. De genul ca o imputerniciti sa administreze casa, sa aiba grika de ea, ca o poate inchiria daca doreste si sa isi pastreze chiria cu toate obligatiile etc, va sfatuieste notarul.
Mai puteti sa ii dati drept de uzufruct pe o perioada determinata si atunci e venitul ei.

Multumesc mult

Deci daca ii fac o prpcura de administrare imobil cu asta poate sa si inchirieze? Si tot ea sa declare ca venit ai ei la anaf, nu?
Intreb daca licrezi in strainatatensi nu vreau sa apar eu cu venit,
Vreau sa fac o procura mamei pentru administrare (sau inchiriere)
Cine apare cu venit eu sau mama?

-cum pot sa fac sa nu apar cu venit daca apartamentul e dat spre inchiriere?
Procura inchiriere apartament, cine apare cu venit? (Vreau sa nu apara proprietarul cu venit ci persoana care are procura)
Casa dobandita cu donatie,
se poate vinde?

Cumparatorul este afectat vreunfel sau eu daca o vand?

detalii:
-Bunica mi a donat o casa batraneasca la tara
- ea are 2 copii

Donatie scrie:
1-
"Eu, Donatoarea, inteleg sa fac prezenta donatie cu scutire de raport.
Subsemnata, x, imi rezerv prin presentul inscris dreptul de uzufruct viager asupra intregului imobil.
Noi, partile contractante, am convenit ca usufructuare nu va putea cesiona cu titlu gratuit sau oneros uzufructul fara acodul nudului propietar."
2-
"Transmiserea posesiei si a folosintei asupra imobilului mentionat mai sus in patrimoniul Donatarei, are loc la data decesului beneficiarei deptului de uzufruct viager"

Va multumesc pentru raspuns, si apostila actelor o pot face si la ambasada Romaniei de acolo sau acel act de acolo , daca este adus in tara poate fi apostilat si aici
Daca eu ma intorc in tara si el ramane acolo? in aceasta situatie?
Daca am fost casatorita in UK si dupa un an de zile am divortat <casatorie si divort acolo> trebuie ceva inregistrat aici ?

-sotul a fost cetatean strain
-mi am pastrat numele la casatorie
-si nu au rezultat copii din casatorie

Va multumesc