avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 566 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura inchiriere, cine apare cu venit?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura inchiriere, cine apare cu venit?

Procura inchiriere apartament, cine apare cu venit? (Vreau sa nu apara proprietarul cu venit ci persoana care are procura)
Ultima modificare: Miercuri, 5 Ianuarie 2022
asye, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 12:28, 5 Ianuarie 2022
Intreb daca licrezi in strainatatensi nu vreau sa apar eu cu venit,
Vreau sa fac o procura mamei pentru administrare (sau inchiriere)
Cine apare cu venit eu sau mama?

-cum pot sa fac sa nu apar cu venit daca apartamentul e dat spre inchiriere?
Mama inchiriaza pt dvs, banii sunt ai dvs, casa a dvs, deci venitul dvs.
Puteti sa faceti in asa fel procura incat sa fie venitul ei. De genul ca o imputerniciti sa administreze casa, sa aiba grika de ea, ca o poate inchiria daca doreste si sa isi pastreze chiria cu toate obligatiile etc, va sfatuieste notarul.
Mai puteti sa ii dati drept de uzufruct pe o perioada determinata si atunci e venitul ei.

gi-jane2 a scris:

Mama inchiriaza pt dvs, banii sunt ai dvs, casa a dvs, deci venitul dvs.
Puteti sa faceti in asa fel procura incat sa fie venitul ei. De genul ca o imputerniciti sa administreze casa, sa aiba grika de ea, ca o poate inchiria daca doreste si sa isi pastreze chiria cu toate obligatiile etc, va sfatuieste notarul.
Mai puteti sa ii dati drept de uzufruct pe o perioada determinata si atunci e venitul ei.

Multumesc mult

Deci daca ii fac o prpcura de administrare imobil cu asta poate sa si inchirieze? Si tot ea sa declare ca venit ai ei la anaf, nu?
procura va fi si pt inchiriere si venitul sa si-l pastreze pt sine si sa plateasca impozit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor inchiriere cota parte majoritara din apartament mevyo10 mevyo10 Referitor Inchiriere cota parte majoritara din apartament. Buna ziua pot inchiria apartamentul cu cota parte majoritara din apartament fara acordul celuilalt ... (vezi toată discuția)
Se poate inchiria un apartment folosind imputernicire? ionela1982 ionela1982 Salut, detin un apartament impreuna cu o alta persoana, amandoi suntem in strainatate si as vrea sa inchiriez acest apartament. Am o imputernicire semnata de ... (vezi toată discuția)
Inchirere fara succesiune marynus77 marynus77 Buna ziua, In urma decesului defunctului meu tata, am fost toti mostenitorii la notar unde am facut declaratii de acceptare a succesiunii, dar nu am ... (vezi toată discuția)