avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Activitate Aidan319

Activitate Aidan319

Buna,
Am sa incep prin a va prezenta speta pe scurt: In anul 1997 tatal meu a infiintat o firma pe care a vandut-o inainte de 2000. Pe data de 28.12.2000 s-a semnat un contract de munca in numele tatalui meu, dar semnatura angajatorului de pe acest contract nu este a tatalui meu. Astazi a primit o hotarare de instanta cum ca societatea ar trebui sa depuna o intampinare privind (Materia: Asigurari sociale). Aceasta firma a fost data in judecata de unul din angajati printr-o cerere catre instanta de judecata in care se solicita: "dispunerea obligarii la eliberarea cartii de munca, fiindum-i(stiu ca e scris gresit, dar asa a scris avocatul) necesara pentru calculul vechimii in munca si pensionarii".
Acum vine intrebarea mea: firma a fost vanduta, pe contract este un alt nume, ba chiar firma are un alt proprietar si un alt sediu social, de altfel firma a fost radiata in 2006.
Ce este de facut, tata nu mai are nici un fel de act care are legatura cu acea firma, nu inteleg de ce avocatul a trimis aceasta cerere la vechiul sediu al firmei si catre vechiul administrator.
Presupun ca nu s-au platit contributiile catre casa de asigurari, salariul care este scris pe contract este de 1.000.000lei vechi si contractul este semnat (dar aceea nu este semnatura tatalui meu, chiar daca este in numele lui) pe o perioada nedeterminata.
Ce este de facut? Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Amenda contraventionala nesemnata
Din pacate, politistul "a fabricat" un martor... In orice caz, am platit amenda(315lei)...
Răspuns la discuția Amenda contraventionala nesemnata
Credeti ca as putea invoca gradul scazut de pericol in conformitate cu dispozitiile art. 21 alin. 3 din O.G. nr. 2/2001 ce prevad ca sanctiunea trebuie sa fie proportionala cu gradul de pericol social al faptei savarsite?

In jurisprudenta Judecatoriei Targu-Carbunesti apare un astfel de dosar: [ link extern ] .

Intrebarea mea este:
Am vre-o sansa sa castig asa ceva sau la sfarsit voi fi nevoit sa platesc 630lei, acesta fiind cuantumul dupa depasirea celor 48 de ore?
Astazi, in jurul orei 01:15 am fost oprit de un agent al politiei rutiere. Am fost amendat in valoare de 315lei in 48 de ore pentru ca nu aveam buletinul la mine, desi aveam permisul si celelalte acte... L-am rugat frumos pe politist sa ma ierte pentru ca l-am pierdut dar acesta a refuzat si mi-a inmanat amenda... Am refuzat sa o semnez pentru a o putea contesta, acum vin intrebarile:

L-am rugat pe politist sa noteze la obiectii ca nu am putut prezenta actul de identitate pentru ca l-am pierdut, dar nu l-am vazut sa scrie asta in fata mea.
Acesta nu a adus un martor care sa contrasemneze ca eu nu am vrut sa semnez procesul verbal.

1.Se pot considera acestea vicii de procedura? Daca acesta era insotit de un jandarm, ii este permis acestuia sa il noteze ca martor fie ca legea scrie "Un polițist nu poate fi trecut ca martor"?

2.Eu nu am buletinul pierdut(sincer vorbind acum, cred ca o sa-l gasesc intre timp), dar maine ma pot duce la cea mai apropiata sectie de politie sa-l anunt pierdut, credeti ca am o sansa minima sa castig contestatia?

Multumesc anticipat.