avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Activitate iuliana2015

Activitate iuliana2015

Stiu ca in ultimii ani s-au realizat inventarierea terenurilor in baza noilor legi si nu stiu daca mai sunt sanse sa implic o actiune in acest sens pentru a dobandi drepul de proprietate care imi poate reveni asupra acestor terenuri care au fost detinute de bunici si luate fortat de catre regimul comunist. In primarii lucrurile nu sunt clare sau nu gasesc o consiliere in acest scop , nu primesc rasunsuri cu ce ar trebui sa fac concret.
Buna ziua,

Referitor la reconstituirea dreptului de proprietate pentru terenurile detinute de bunici inainte de comunism as dori sa stiu ce demersuri as putea initia acum daca pana la aceasta data nu au fost formulate cereri de alti mostenitori. Mai exact cu ce pot incepe avand in vedere ca au fost multe modificari ale legilor care reglementat acest aspect , a trecut mult timp si as vrea sa stiu daca se mai poate face ceva in acest sens .
Mi se pare interesanta speta , voiam sa ajut o ruda aflata, in aceasta situatie si care are teama ca unchiul(fratele mamei) ar fi interesat de anumite bunuri(imobile) dupa ce ea nu va mai fi desi are un nepot sau o va determina sa ii cedeze bunul mai usor stiind ca fiul a renuntat la partea sa la suucesiunea tatalui.
Dar la mostenirea bunicii cum participa tatal si fiul sau chiar daca e vorba despre acelasi bun/bunuri la care a renuntat la moartea tatalui sau.
Nepotul poate veni la mostenirea bunicului chiar daca tatal sau a renuntat la mostenire inainte de casatorie si nasterea sa, in favoarea mamei sale , ca unica mostenitoare .Are drept si care este baza legala.
cat trebuie sa scriem in contract la penalitati de intarziere 2% sau 1%/ zi conform noilor reglemetari fiscale si un temei legal as dori sa stiu.multumesc.
multumesc pentru clarificare.
Buna ziua,

Avem urmatoarea situatie, angajatul personal contractual solicita mutarea in cadrul aceluiasi compatiment pe o functie vacanta de grad profesional superior .Conform vechimii in specialitatea studiilor pentru functia de grad superior(inspector 1 A) angajatul se incadreaza ,se poate muta acesta fara concurs de pe postul de inspector II pe inspector 1A,care ar fi temeiul legal.
as dori sa stiu cu un exemplu cum se calculeaza salariu de baza a unui functionar public....consilier principal , aparatul primarului, clasa 3 gradatia 45 si vechime in munca de 11 ani, conform legislatiei in vigoare.#-o#-o#-o=D>