avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nepotul poate veni la mostenirea bunicului chiar daca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nepotul poate veni la mostenirea bunicului chiar daca tatal sau a renuntat la mostenire

Nepotul poate veni la mostenirea bunicului chiar daca tatal sau a renuntat la mostenire inainte de casatorie si nasterea sa, in favoarea mamei sale , ca unica mostenitoare .Are drept si care este baza legala.
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2018
iuliana2015, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 16:40, 8 Octombrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Renuntarea produce efecte si asupra descendentilor nascuti sau nenascuti la data renuntarii.
Dar la mostenirea bunicii cum participa tatal si fiul sau chiar daca e vorba despre acelasi bun/bunuri la care a renuntat la moartea tatalui sau.
Buna ziua..
Din ce inteleg si sper sa nu ma insel, tatal a renuntat la partea de mostenire ce ii revenea la moartea bunicului( tatalui sau) in favoarea bunici ( mamei sale) nu?
Dar nu a renuntat si la partea ce ii revine din mostenirea bunici, mamei sale asa ca, din ce inteleg eu, nepotul bunicului ( fiul tatalui) are dreptul la mostenire din partea bunici...
Sper sa se inteleaga ceva si sa nu ma insel... Pentru ce va sunt necesare informatiile astea?
Mi se pare interesanta speta , voiam sa ajut o ruda aflata, in aceasta situatie si care are teama ca unchiul(fratele mamei) ar fi interesat de anumite bunuri(imobile) dupa ce ea nu va mai fi desi are un nepot sau o va determina sa ii cedeze bunul mai usor stiind ca fiul a renuntat la partea sa la suucesiunea tatalui.
Ultima modificare: Luni, 8 Octombrie 2018
iuliana2015, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
O persoana poate renunta la cota ce i-ar fi revenit in urma decesului unuia dintre parinti si are posibilitatea sa nu renunte la cota de la celalat parinte chiar daca este vorba despre acelasi bun pentru simplul motiv ca sunt mase succesorale diferite fiind vorba despre doua succesiuni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare drept de mostenire decs decs Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu o solutie / sugestie. Este vorba despre casa parinteasca a mamei mele aflata este intr-un sat din Teleorman. Este ... (vezi toată discuția)
Renuntare la succesiune ions ions Cinci frati renunta la mostenirea dupa tata, aceasta revenind mamei si unui frate. Intre timp apar titluri de proprietate pe alte terenuri ale defunctului, (pe ... (vezi toată discuția)
Pot sa renunt doar la o parte din mostenire? giomoco giomoco Buna ziua, am o mare dilema: tatal meu a decedat anul trecut si acum se face succesiunea. Eu sunt singurul copil, el mai are 2 frati in viata si un frate este ... (vezi toată discuția)