Nepotul poate veni la mostenirea bunicului chiar daca tatal sau a renuntat la mostenire inainte de casatorie si nasterea sa, in favoarea mamei sale , ca unica mostenitoare .Are drept si care este baza legala.
Buna ziua..
Din ce inteleg si sper sa nu ma insel, tatal a renuntat la partea de mostenire ce ii revenea la moartea bunicului( tatalui sau) in favoarea bunici ( mamei sale) nu?
Dar nu a renuntat si la partea ce ii revine din mostenirea bunici, mamei sale asa ca, din ce inteleg eu, nepotul bunicului ( fiul tatalui) are dreptul la mostenire din partea bunici...
Sper sa se inteleaga ceva si sa nu ma insel... Pentru ce va sunt necesare informatiile astea?
Mi se pare interesanta speta , voiam sa ajut o ruda aflata, in aceasta situatie si care are teama ca unchiul(fratele mamei) ar fi interesat de anumite bunuri(imobile) dupa ce ea nu va mai fi desi are un nepot sau o va determina sa ii cedeze bunul mai usor stiind ca fiul a renuntat la partea sa la suucesiunea tatalui.
cyan
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
O persoana poate renunta la cota ce i-ar fi revenit in urma decesului unuia dintre parinti si are posibilitatea sa nu renunte la cota de la celalat parinte chiar daca este vorba despre acelasi bun pentru simplul motiv ca sunt mase succesorale diferite fiind vorba despre doua succesiuni.
Renuntare la succesiune
ions
Cinci frati renunta la mostenirea dupa tata, aceasta revenind mamei si unui frate. Intre timp apar titluri de proprietate pe alte terenuri ale defunctului, (pe ... (vezi toată discuția)