giomoco a scris:
Buna ziua, am o mare dilema: tatal meu a decedat anul trecut si acum se face succesiunea. Eu sunt singurul copil, el mai are 2 frati in viata si un frate este decedat -cu 2 urmasi. Acum se va dezbate o succesiune in orasul natal al tatalui pe o mostenire de la bunicii mei-parintii tatalui = la aceasta nu am pretentii vreau sa renunt la ea.
STOP! Sunt doua mosteniri diferite. Tu pe tatal tau il mostenesti oricum,si i-ai putea mosteni si pe bunicii tai prin reprezentare. Daca vrei sa renunti,alegerea ta,insa mostenirea tatalui banuiesc ca o accepti,nu? De fapt asta se intelege. Nu am dedus decat ca la mostenirea bunicilor nu ai pretentii.
giomoco a scris:
Se va dezbate peste cateva luni si o alta succesiune in orasul in care a locuit, pe o mostenire din partea bunicilor-parintilor mamei. Aici eu nu trebuie sa renunt ci sa accept mostenirea. Cineva mi-a zis ca daca eu renunt la mostenire, renunt la tot....va rog sa ma lamuriti ... nu as putea sa fac cum am zis?
Sa inteleg ca si mama ta e decedata din moment ce faci referire la reprezentarea succesorala. Da,cum ti s-a spus mai sus,aici poti accepta si iti iei partea cuvenita. Pe mama ta deasemenea o mostenesti in totalitate,ca si pe tata.
Sper ca am inteles bine si deasemenea si tu.