avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... renuntare la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

renuntare la succesiune

Cinci frati renunta la mostenirea dupa tata, aceasta revenind mamei si unui frate. Intre timp apar titluri de proprietate pe alte terenuri ale defunctului, (pe titlu scrie defunct-tatal, mostenitor fiul) trei dintre frati au murit fiecare avand copii, iar in final au murit si fratele mostenitor-fara copii, precum si mama. La succesiunea celor doi s-au prezentat atat fratii supravietuitori cat si copiii fratilor decedati. Nedumerirea mea este: Daca fratele a mostenit prima avere de la tata, toate bunurile aparute i se cuvin, pot fratii supravietuitori sau copiii celor decedati-care au renuntat la mostenirea tatalui- sa aiba pretentii la terenurile aparute dupa moartea tatalui- consirand ca sunt bunuri ale unchiului si nu ale bunicului?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 09:07, 12 August 2011
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buica si fiul nerenuntator au mostenit intreaga avere a bunicului( inclusiv terenurile de care nu se stia). Dupa decesul celor doi , fratii (fii bunicii) mostenesc in cote egale averea defunctilor. Nepotii, ca fii ai fratilor predecedati vin la mostenire in locul parintelui lor prin reprezentare, culegand partea care s-ar fi cuvenit acestuia daca ar fi trait. Pentru terenurile retrocedate se face un supliment la certificatul de mostenitor dupa bunic. Cei care au renuntat, au renuntat la intreaga mostenire, nu doar la bunurile pe care le cunosteau la momentul renuntarii.
Fratii au renuntat la succesiunea dupa tatal lor, nu si la succesiunea dupa fratele lor. Prin urmare, este firesc sa mosteneasca bunurile intrate in patrimoniul fratelui, chiar daca acestea provin din succesiunea la care fratii au renuntat.

Discutam in prezent despre succesiunea dupa fratele decedat, nu despre succesiunea dupa tatal acestuia. Bunurile descoperite ulterior ca facand parte din patrimoniul tatalui au trecut in patrimoniul fiului acceptant, iar la succesiunea acestuia vin, conform legii, fratii sai, fara ca renuntarea la succesiunea dupa tata sa le afecteze dreptul de a-si mosteni fratele in patrimoniul caruia au trecut toate bunurile tatalui (ma rog, alaturi de sotia acestuia).



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara!fratele meu in urma cu 30 de ani a dat declarație ... Fiecare pe limba lui Fiecare pe limba lui Buna seara!fratele meu in urma cu 30 de ani a dat declarație la.notar de renunțare la partea sa din mostenire (casa) ce i se cuvenea de la mama noastra, ... (vezi toată discuția)
Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)
Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)