avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Activitate ancaolari

Activitate ancaolari

CIM expira pe data de 21 noiembrie 2015, iar nasterea este programata in luna decembrie 2015 - drept urmare am inteles ca pentru a inregistra venit in luna nasterii trebuie sa depun dosar pentru indemnizatie de somaj.

Ce acte sunt necesare pentru dosarul de somaj in cazul meu?
Pentru a beneficia de somaj in urma incetarii unui CIM pe perioada determinata, decizia angajatorului de incetare trebuie realizata cu ART 56 lit i) sau j) din Codul Muncii?
Buna ziua
Sunt angajata cu Contract de munca pe perioada determinata pentru 29 luni (03.06.2014 - 21.11.2015) si sunt insarcinata in 19 saptamani.

Contractul de munca pe perioada determinata se incheie pe 21 noiembrie 2015 iar nasterea este programata pe 25 decembrie 2015; drept urmare, intrebarea este daca trebuie sa solicit ajutor de somaj pentru a inregistra venituri si in luna decembrie sau daca este suficient ca voi fi in concediul prenatal in perioada de dupa incheierea contractului pana la nastere. Sau exista posibilitatea ca acum sa ma angajez 2 ore si la o alta fima pe perioada nedeterminata sau este prea tarziu?

Mentionez ca angajatorul nu este obligat sa ne acorde somaj, astfel va rog sa imi spuneti ce alte posibilitati sunt pentru a beneficia de Concediul de crestere copil de 2 ani avand in vedere ca Contractul de munca se incheie la finalul lunii noiembrie.