avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj si CIM pe perioada determinata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj si CIM pe perioada determinata

Pentru a beneficia de somaj in urma incetarii unui CIM pe perioada determinata, decizia angajatorului de incetare trebuie realizata cu ART 56 lit i) sau j) din Codul Muncii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:29, 31 August 2015
1. Din Codul muncii:

Art. 56
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
...
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
j) retragerea acordului parintilor sau al reprezentantilor legali, in cazul salariatilor cu varsta cuprinsa intre 15 si 16 ani.

2. - Deci este vorba de lit. i).
- Daca este vorba de un salariat minor (intre 15 si 16 ani) caruia i se retrage acordul parintilor atunci este vorba de lit. j).
art.56 alin.1 lit.j C.mun. - incetarea de drept a c.i.m. incheiat pe durata determinata la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat s-a folosit pana la data de 18.05.2011,cand Legea nr.53/2003 - Codul Muncii a fost republicata.
Ultima modificare: Luni, 31 August 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Documente de intocmit in cazul cim pe per determinata Roxana Brancoveanu Roxana Brancoveanu buna ziua! ce documente trebuie atasate mai exact in cazul in care expira termenul contractului individual de munca incheiat pe durata determinata? mai ... (vezi toată discuția)
Contract pe perioada determinata rodyk_11 rodyk_11 La incheierea de drept a unui contract de munca pe perioada determinata in baza carui articol se face incheierea de contract ( 56 lit I sau J ) ? (vezi toată discuția)
Desfacere cim brezan brezan Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce inseamna desfacerea CIM cf. Art.56 lit. i din Legea 53/2003? Pe internet am gasit variante diferite: 1. ca urmare a ... (vezi toată discuția)