avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... documente de intocmit in cazul cim pe per determinata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

documente de intocmit in cazul cim pe per determinata

buna ziua!
ce documente trebuie atasate mai exact in cazul in care expira termenul contractului individual de munca incheiat pe durata determinata? mai trebuie si angajatul sa faca cerere sau doar firma face o decizie de desfacere cu Art.56 lit.j)?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:36, 7 Iunie 2012
Se face, de catre angajator, decizia de incetare a CIM, in baza articolului din C.Mun amintit de dvs., dar litera i), nu j). Angajatul nu face nici un fel de cerere.:)
Legea 53/2003 - Codul muncii,a fost republicata in M.O.345/2011,lit.i a art.56,este cea care
prevede speta mentionata,corect specificata de "ela david".
da, asa este multumesc...faceam o gafa, in Codul Muncii din 2011 era lit.j) dar in cel din 2012 este lit.i)
Ultima modificare: Joi, 7 Iunie 2012
Roxana Brancoveanu, Contabil
La data de 18.05.2011 , Codul Muncii a fost republicat in Monitorul Oficial , astfel incta temeiul de drept al incetarii c.i.m. incheiat pe durata determinata la expirarea duratei pentru care a fost incheiat il constituie art.56 alin.1 lit.i C.mun.

Angajatul nu face nicio cerere ... angajatorul va emite decizia de constatare a incetarii de drept a c.i.m. in termen de 5 zile lucratoare de la data incetarii c.i.m.

Art. 56 C.mun.
(1) Contractul individual de munca existent inceteaza de drept:
......
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
.......
(2) Pentru situatiile prevazute la alin. (1) lit. c)-j), constatarea cazului de incetare de drept a contractului individual de munca se face in termen de 5 zile lucratoare de la intervenirea acestuia, in scris, prin decizie a angajatorului, si se comunica persoanelor aflate in situatiile respective in termen de 5 zile lucratoare.

Codul Muncii republicat il gasiti aici:
www.avocatnet.ro/content/con...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj si cim pe perioada determinata ancaolari ancaolari Pentru a beneficia de somaj in urma incetarii unui CIM pe perioada determinata, decizia angajatorului de incetare trebuie realizata cu ART 56 lit i) sau j) din ... (vezi toată discuția)
Decizie magdaema magdaema Buna ziua.Va rog sa-mi spuneti daca am un contract de munca pe perioada determinata care inceteaza la data de 28 sept cu ce data trebuie incheiata decizia de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare in revisal dupa noul cod al muncii denaeira denaeira Buna ziua, Am un contract care expira in 22.06.2011(era pe perioda determinata) si dupa noul Cod al Muncii este art.56,lit i,dar Revisal-ul nu s-a ... (vezi toată discuția)