Buna seara. Pe scurt, eu si sotul ne am casatorit in luna ianuarie, iar in mai s a nascut copilul nostru, acum in varsta de 3 luni. Deoarece, nu ne putem intelege sa divortam la notar si sa stabilim niste lucruri, vom alege instanta. El lucreaza fara carte de munca, insa are o firma de import auto unde el este administrator, firma ii aduce profit destul de bun. Se poate lua in calcul faptul ca ii vin bani de acolo si se poate calcula cumva pensia alimentara din profitul acela, sau cumva? Si nu 25% din salariul minim? Cu faptul ca in luna iulie a parasit domiciuliu conjugal si ca ne a abandonat, intr un fel sau altul + dovezile pe care le am ca a fost infidel, sunt sanse pentru custodie exclusiva? Iar in cazul custodiei comune, copilul fiind asa mic, se poate instraina de mama? Sau se poate sa il ia si sa petreaca ore/ zile cu el singur? . Multumesc mult
Buna ziua! Pe scurt, eu si sotul( inca) ne am casatorit in luna ianuarie, iar in luna mai, s a nascut si copilul nostru, acum in varsta de 3 luni. Nu ne intelegem sa divortam si sa stabilim niste lucruri la notar, asa ca alegem instanta. Situatia sta in felul urmator: el nu are loc de munca ( munceste fara carte de munca), insa are o firma de import auto unde este administrator, firma ii merge foarte bine si este infiintata dinainte de casatorie. Intrebarea este: se poate calcula cumva pensia alimentara din profitul firmei, sau pot obtine ceva de acolo? Si nu cei 25% din salariul minim? Pot demonstra faptul ca in luna iulie a parasit domiciuliul conjugal si ne a abandonat,dat fiind faptul ca este mutat altundeva acum. In cazul custodiei comune, minorul fiind atat de mic se poate instraina de mama? Adica, vizitele lui vor fi in prezenta mea, sau il poate lua el, pentru cateva ore/ zile? Mtumesc mult
Buna ziua!
Am un bebe de 6 luni rezultat dintr o relatie ''frumoasa'' pana la un moment dat. Tatal nu a fost deacord cu pastrarea sarcinii, nu si l a dorit, dar odata cu trecerea lunilor s a razgandit.
Dupa ce acesta s a nascut el nu a binevoit sa se ocupe de el, nu a dat bani pt nimic ce tine de copil spunand ca nu are, DESI exista poze cu el pe toata perioada in cluburi insotit de diferiti si diferite, nunti, botezuri, distractii!
Are pretentia sa il vada ori de cate ori isi aminteste si sa ii cumpere o cutie de lapte sau un pampers atunci cand are chef.
Acesta in perioada in care am fost insarcinata, a plecat din tara '' sa faca bani pt bebe'', eu afland si vazand dupa ce s a intors, ca defapt el se ocupa cu diferite domnisoare la produs. Dupa nenumarate certuri, despartiri si impacari in ideea in care va fi bine, acesta a plecat iar in luna martie din tara acum, ocupandu se de citez ''carduri si combinatii''. A venit in tara in aprilie cu foarte multi bani, cumparandu si o masina, facandu si ca de fiecare data, poftele, iar copilului i a luat nu mare lucru decat lapte, pampersi, piureuri.
El ma tot ameninta ca o sa imi va lua copilul deoarece are pile si bani si ca eu imi intretin copilul si implicit pe mine din dans/animatie noaptea . Va mai spun si ca dupa ce stiu tot despre c a facut/face el, se mai foloseste si de insigna de politie pe care a dat o pierduta in momentul in care si a dat demisia acum multi ani din cadrul politiei. (Merge beat cu masina iar daca il opreste cineva arata insigna, iar cand ii se cere si legitimatia spune ca i a fost luata pt ca este in concediu, ba chiar sa intre in anumite localuri). Mentionez faptul ca legitimatia de politie i a fost luata in bruxelles cand a fost oprit de politia de acolo iar acesta a aratat o crezand ca va scapa fara ca acestia sa se uite mai atent si sa vada ca era expirata de 1 an. In momentuk acesta legitimatia este tot in bruxelles si banuiesc ca daca se verifica cei de acolo vor spune ceea ce am spus eu.
Intrebarile mele sunt:
Conversatiile dupa whatsapp,mesajele dupa facebook si mesajele normale se pot considera probe? Deoarece in tot ceea ce am spus mai sus inclusiv neinteresul fata de copil este scris clar
In ce conditii imi poate lua copilul si care sunt sansele acestuia avand in vedere ca am o garsoniera a mea unde stau cu bebe, ma ajuta parintii si mai am job uri de animatie in weekend de unde provin banii
Dureaza mult acest proces si exista sanse destul de mari pt a l decadea din drepturi inclusiv custodia exclusiva?