Buna seara. Pe scurt, eu si sotul ne am casatorit in luna ianuarie, iar in mai s a nascut copilul nostru, acum in varsta de 3 luni. Deoarece, nu ne putem intelege sa divortam la notar si sa stabilim niste lucruri, vom alege instanta. El lucreaza fara carte de munca, insa are o firma de import auto unde el este administrator, firma ii aduce profit destul de bun. Se poate lua in calcul faptul ca ii vin bani de acolo si se poate calcula cumva pensia alimentara din profitul acela, sau cumva? Si nu 25% din salariul minim? Cu faptul ca in luna iulie a parasit domiciuliu conjugal si ca ne a abandonat, intr un fel sau altul + dovezile pe care le am ca a fost infidel, sunt sanse pentru custodie exclusiva? Iar in cazul custodiei comune, copilul fiind asa mic, se poate instraina de mama? Sau se poate sa il ia si sa petreaca ore/ zile cu el singur? . Multumesc mult
Buna seara,
Probabil ca acele infidelitati vor duce la desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotului.
Se va dispune, probabil, exercitarea IN COMUN a autoritatii parintesti si SIGUR domiciliu la mama.
Chiar daca este infidel, un barbat poate fi un tata bun.
Cu privire la pensie, Solicitati emiterea unei adrese catre DITL si stabilirea pensiei in functie de venitul net asa cum este cel stabilit din raspunsul DITL-ului.
Solicitati ajutorul unui avocat.
Doamna, incercati sa vorbiti cu un notar sau un avocat sau cu unul din fiecare, unul care sustine divortul amiabil, ca sunt unele chestiuni unde vedeti culpa si nu e.
Toata vina lui ca sot conteaza la divort. Toata vina ca tata conteaza la autoritatea parentala. Cele doua nu se amesteca.
Divortul in instanta duce la o avalansa de efecte negative pe termen lung: dosare, neintelegeri, lipsa de colaborare, ascunderi de bani, de pensie etc. E, in general, un pariu perdant pentru ambii, dar mai ales pentru copil.
Parerea mea e sa negociati. Si culpa nu e un capat de lume. NU conteaza decat in sufletele voastre.
Juridic, culpa nu e aceeasi cu una morala. Juridic, in majoritatea cazurilor culpa e comuna.