avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț cu copil minor la mijloc: cât contează, în ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț cu copil minor la mijloc: cât contează, în obținerea custodiei copilului, infidelitatea unuia dintre soți?

Un cuplu are un copil de 4 ani și după cinci ani de relație vor să divorțeze. De un an nu mai stau sub același acoperiș. Intre timp femeia și-a găsit alt partener, iar el vrea să profite de acest lucru, teoretic o înșală. Bărbatul a depus actele de divorț și vrea să obțină custodia copilului, ce șanse are?
Ultima modificare: Miercuri, 21 August 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Avocat Tabrea Alexandru , Avocat 18:19, 20 August 2019
O sotie infidela nu este neaparat o mama denaturata. Pt a fi astfel e necesara neglijarea grava a copilului si chiar punerea lui in pericol (fizic, emotional). Doar in aceste conditii putem vorbi despre inlaturarea mamei de la a exercita impreuna cu tatal autoritatea parinteasca.

Cel mai probabil fostii soti vor exercita impreuna autoritatea parinteasca asupra copilului lor minor si va fi in discutie doar eventual stabilirea locuiintei copilului la unul dintre cei 2 (in functie de conditiile concrete oferite de fiecare dintre parinti).
Buna ziua,
Nu tine nimeni cont de acea asa zisa inselatorie (infidelitate) la stabilirea domiciliului minorului ci de interesul superior al acestuia si, in 90% din cazuri se stabileste executarea in comun a autoritatii parintesti si domiciliu la mama.
Infidelitatea poate fi motiv de divort, eventual.
Ultima modificare: Marți, 20 August 2019
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
Adulterul ar putea eventual să-l ajute pe soț să obțină desfacerea căsătoriei din culpa soției, n-are nici măcar o legătură tangențială cu exercitarea autorității părintești.

Din păcate pentru tați, jurisprudența dă voce constatării că minorilor li se stabilește de regulă domiciliul la mamă, mergeți la o consultație juridică și expuneți toată situația de fapt pentru a afla dacă aveți șanse să se dispună stabilirea domiciliului la dvs; din cele învederate, nu aveți!

Ultima modificare: Marți, 20 August 2019
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces divort ContSters472463 ContSters472463 Buna ziua, Am fost inselata de sot cu o persoana casatorita care are si un copil minor.Cand totul s-a aflat, sotul respectivei a inaintat divort.Toti suntem ... (vezi toată discuția)
Infidelitate- divort cu minor cryssm cryssm daca sotul meu ma inseala,si si-a dus copilul la amanta ,....pot avea castig de cauza asupra tutelei minorului?spre ex daca as duce copilul la psholog si ... (vezi toată discuția)
Custodie copil turboxxl turboxxl Buna ziua, Ma poate ajuta sa obtin custodia copilului in instanta daca tatal a avut dosar penal chiar a facut puscarie pentru intrarea prin ... (vezi toată discuția)