avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Activitate helmuth

Activitate helmuth

Răspuns la discuția evaluare imobil
am contestat masurile luate de executor ca fiind nelegale dar a fost depusa plangerea noastra la doua luni de la comunicare si a fost tardiv dar in cazul evaluarii au trecut doar doua zile de la comunicare si este timp ptr contestatie
Răspuns la discuția evaluare imobil
a avut loc deja o contestatie si am pierdut la judecatorie ca fiind tardiva
Discuție evaluare imobil
buna ziua

daca in cadrul executarii silite urmate de vanzare la licitatie a imobilului ipotecat se face o evaluare de catre evaluator numit de executor si acesta da o valoare care este prea mica deci nu suntem de acord cu ea ce putem face sa cerem alta evaluare ? sa depunem contestatie ? unde ?

cu stima helmuth v
Răspuns la discuția Executare silita
da ,dar contractul de ipoteca spune clar 1/6 din teren dealtfel constructia ocupa 1/2 din teren restul de 1/2 e liber de constructii adica de 3 ,4 ori teren disponibil mai mult decat ipoteca deci nu trebuia partaj ?

Răspuns la discuția Executare silita
contractul de ipoteca spune clar , se ipotecheaza 1/6 din imobil reprezentand teren intravilan etc
buna ziua
am garantat o datorie a firmei mele catre alta firma cu o cota de 1/6 dintr-un imobil teren intravilan fara ca aceasta cota sa fie partajata (nu stim unde se afla)
ulterior am construit pe acel imobil o constructie a carei amprenta la sol reprezinta 1/2 din teren ramanand teren liber de constructii 1/2 deci de cateva ori mai mult decat ipoteca
va rog sa mi spuneti daca firma respectiva (creditorul ) are dreptul sa execute 1/6 si din teren si din constructie sau mai inai se face delimitarea a 1/6 din teren prin partaj si dupa aia i l poate vinde
multumesc
da ,dar banca sustine ca chiar daca se plateste datoria cf planului de reorganizare ,ei (banca ) in continuare i mi calculeaza dobanzi si penalitati in afara sumei cu care s au inscris la masa credala si va trebui sa le platesc si alea daca nu, vor executa garantia personala
Nu stiu ce sa mai cred deoarece nimeni nu are voie sa mi perceapa dobanzi pe o suma cu care s a inscris la masa credala cf legii si in urma votarii planului de reorganizare suma care trebuie sa o platesc bancii este cea din plan ,nu ?

mutumesc
buna ziua
firma mea este in insolventa cu plan de reorganizare respectat in intregime pana la momentul actual .Printre creditori banca i mi solicita si dobanzi la creanta desi nu sunt inscrise in plan (dobanzile ) si ma ameninta ca-mi executa gajul ( deoarece am gajat cu o proprietate personala creditul ptr firma.
va rog sa mi spuneti daca banca are dreptul sa -mi ceara dobanzi sau daca poate sa mi execute gajul desi sa presupunem ca am achitat creanta bancii inscrisa in plan si practic s a respectat planul de reorganizare votat de toti creditorii?
va multumesc
buna ziua,
de vreo 12 ani folosesc terenul proprietatea mea (cca 40 ha ) pentru pasunat capre si in acelasi timp vreo 4-5 ha dintr-un teren care se invecineaza cu al meu .initial am vrut sa cumpar si acel teren m-am interesat de proprietar insa se pare ca acesta nu este demult in tara nu are rudenii si nu este de gasit
ma intereseaza care este posibilitatea ca un teren pe care I l folosesc de atatia ani si nu este revendicat de proprietar sa mi revina mie avand in vedere ca nimeni niciodata nu m a luat la intrebari ?
buna ziua
firma mea x srl este debitoare la firma y srl si se incheie un contract de gaj intre firma creditoare si trei fidejusori (pf) care garanteaza cu un imobil plata creantei in situatia in care firma debitoare nu si indeplineste angajamentele de plata
intre timp firma creditoare cesioneaza creanta unei persoane fizice(patronului firmei creditoare) si ulterior datorita neplatii creditorul (patronul) apeleaza la o soc de executori judecatoresti careia i se incuviinteaza de catre judecatorie executarea gajului fidejusorilor si noi (fdejus.) nu ne opunem la inceput
Dupa aprox un an executorul ne someaza sa prezentam acte care nu au legatura cu imobilul gajat ,si noi depunem contestatie la executare ea se judeca ,pierdem la prima instanta si facem apel la Tribunal care inca nu s a judecat
In acest moment (la aproape doi ani de la inceperea executarii) descoperim ca contractul de cesionare intre y srl si patronul firmei nu ne-a fost notificat nu am luat cunostiinta de el prin scrisoare recomandata nu avea data certa nr de inregistrare nu am trimis acceptul nostru(x srl) cu confirmare de primire si totodata cesiunea de creanta nu a fost inscrisa la AEGRM , deci intr-un cuvant cesiunea nu a fost legala rezulta ca tot dosarul executional este nul
Ce putem face in acest caz , avand in vedere ca am depus odata o contestare la executare mentionand un alt motiv?

cu stima helmuth vincze