buna ziua
firma mea x srl este debitoare la firma y srl si se incheie un contract de gaj intre firma creditoare si trei fidejusori (pf) care garanteaza cu un imobil plata creantei in situatia in care firma debitoare nu si indeplineste angajamentele de plata
intre timp firma creditoare cesioneaza creanta unei persoane fizice(patronului firmei creditoare) si ulterior datorita neplatii creditorul (patronul) apeleaza la o soc de executori judecatoresti careia i se incuviinteaza de catre judecatorie executarea gajului fidejusorilor si noi (fdejus.) nu ne opunem la inceput
Dupa aprox un an executorul ne someaza sa prezentam acte care nu au legatura cu imobilul gajat ,si noi depunem contestatie la executare ea se judeca ,pierdem la prima instanta si facem apel la Tribunal care inca nu s a judecat
In acest moment (la aproape doi ani de la inceperea executarii) descoperim ca contractul de cesionare intre y srl si patronul firmei nu ne-a fost notificat nu am luat cunostiinta de el prin scrisoare recomandata nu avea data certa nr de inregistrare nu am trimis acceptul nostru(x srl) cu confirmare de primire si totodata cesiunea de creanta nu a fost inscrisa la AEGRM , deci intr-un cuvant cesiunea nu a fost legala rezulta ca tot dosarul executional este nul
Ce putem face in acest caz , avand in vedere ca am depus odata o contestare la executare mentionand un alt motiv?
Contract de gaj prin care 3 fidejusori garantează cu un imobil? Serios?
Nu cumva vreți să spuneți contract de ipotecă, prin care 3 debitori ipotecari garantează cu un imobil?
În fine, răspunsul la întrebarea dvs principală este nu. Nu ați găsit spluția care să vă scape de datorie. Neînscrierea cesiunii în AEGRM are ca și sancțiune inopozabilitatea ei, adică faptul că dvs., debitorul, puteți plăti cedentului fără să vă poată cere plata și cesionarul.
Nu este un motiv de contestație ăsta. Nu unul temeinic.
Executare silita
nina1974
Fostul meu sot a luat un credit pe firma si nu l-a mai achitat. A girat cu un spatiu commercial. Acum banca ii executa spatial. El era administrator ... (vezi toată discuția)
Fidejusor
nina1974
Fostul meu sot a luat un credit pe firma si nu l-a mai achitat. El era administrator unic. Intre timp am divortat de el. Nu am facut nici partaj. Am vazut ... (vezi toată discuția)