avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... FIDEJUSOR
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

FIDEJUSOR

Fostul meu sot a luat un credit pe firma si nu l-a mai achitat. El era administrator unic. Intre timp am divortat de el. Nu am facut nici partaj. Am vazut aceasta hot judecatoreasca.
Admite cererea formulată de Biroul Executorului privind pe creditoarea CEC şi debitorilor S.C K SRL, B. Laurenţiu şi B. Nina în calitate de fidejusor.
Dispune încuviinţarea executării silite imobiliare a titlurilor executorii: contract de credit nr.X din 26.05.2011, contract de garanţie reală imobiliară-ipotecă nr. X asupra imobilului-spaţiu comercial proprietatea debitoarei SC K SRL pentru o creanţă toatală de 69091,14 lei, reprezentând credit restant, dobânzi şi comisioane restante calculate până la data de 13 august 2014, la care se adaugă cheltuielile de executare aferente. Autorizează creditoarea pentru a trece la executarea silită a obligaţiilor cuprinse în titlurile executorii precum şi a cheltuielilor de executare aferente care se vor calcula până la finalizarea executării. Dată în camera de consiliu. Fără cale de atac.
As dori sa stiu in ce masura daca nu se recupereaza prejudiciul in totalitate prin executarea spatiului comercial, se poate indrepta spre mine banca?
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 12:01, 17 Octombrie 2014
Buna ziua,

avand calitate de fidejusor in respectivul contract de credit, executarea silita fiind incuviintata, va aflati deja in procedura executarii silite.

Recomand contestatia la executare, dar cu reprezentare de catre un avocat specializat in drept comercial.

Succes!
Pt ce sa mai fac contestatie? Spatiul oricum l-am pierdut si nu am la ce sa sper. Mi-e teama doar ca banca sa nu imi ia locuinta. Aceasta este obtinuta prin donatie de la o matusa in timpul casatoriei. Pot sa o vand acum mamei mele, in caz de ceva sa nu am nimic pe numele meu? Pe locuinta nu am nici un gaj sau sechestru?

Multumesc
Ideea este sa faceti contestatie la executare pentru a cere urmarirea si executarea silita doar a bunurilor proprietatea sotului (adica a 1/2 din bunurile comune). In acest sens puteti salva cel putin jumatate din bnurile detinute in comun cu fostul Dvs. sot.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita nina1974 nina1974 Fostul meu sot a luat un credit pe firma si nu l-a mai achitat. A girat cu un spatiu commercial. Acum banca ii executa spatial. El era administrator ... (vezi toată discuția)
Executare silita- cale de atac sau contestatie mioara2012 mioara2012 Buna ziua! Daca am gasit pe net un dosar de incuviintare executare silita pe numele meu introdus in data de 09.04.2013 , cu o solutie data in 16.04.2013, ... (vezi toată discuția)
Cum te poti apara ? ContSters140111 ContSters140111 cum te poti apara impotriva investiri cu formula executorie ? am un credit bancar la care banca a cerut investirea cu formula executorie , cererea a fost ... (vezi toată discuția)