avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Fostul meu sot a luat un credit pe firma si nu l-a mai achitat. A girat cu un spatiu commercial. Acum banca ii executa spatial. El era administrator unic.Creditul era pe numele firmei, iar eu si el aveam calitatea de fidejusor in acel contract de credit. Intre timp am divortat de el. Nu am facut nici partaj. Aceasta e hotararea judecatoreasca.
Admite cererea formulată de Biroul Executorului privind pe creditoarea CEC şi debitorilor S.C K SRL, B. Laurenţiu şi B. Nina în calitate de fidejusor.
Dispune încuviinţarea executării silite imobiliare a titlurilor executorii: contract de credit nr.X din 26.05.2011, contract de garanţie reală imobiliară-ipotecă nr. X asupra imobilului-spaţiu comercial proprietatea debitoarei SC K SRL pentru o creanţă toatală de 69091,14 lei, reprezentând credit restant, dobânzi şi comisioane restante calculate până la data de 13 august 2014, la care se adaugă cheltuielile de executare aferente. Autorizează creditoarea pentru a trece la executarea silită a obligaţiilor cuprinse în titlurile executorii precum şi a cheltuielilor de executare aferente care se vor calcula până la finalizarea executării. Dată în camera de consiliu. Fără cale de atac.
As dori sa stiu in ce masura, daca nu se recupereaza prejudiciul in totalitate prin executarea spatiului comercial, se poate indrepta spre mine banca?
E posibil ca banca, in afara de spatial care era pus gaj sa mai pretinda ceva? E posibil sa imi puna sechestru pe locuinta? Locuinta este doar proprietatea mea, mi-a donat-o o matusa. As putea sa o vand mamei mele, ca in caz de ceva sa nu am nici un bun pe numele meu?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Lucian Cojocar , Avocat 21:00, 16 Octombrie 2014
Din pacate da, daca banca nu se indestuleaza din spatiul comercial va putea urmari si bunurile/veniturile dvs.dupa cum se poate indrepta si concomitent asupra dvs, a fostului sot si asupra spatiului comercial.

Ati putea sa vindeti locuinta mamei dvs., insa trebuie sa stiti ca aceasta operatiune poate fi privita ca avand drept cauza micsorarea patrimoniului pentru fraudarea intereselor creditorilor. In anumite conditii, astfel de acte pot fi declarate inopozabile creditorilor (bancii) si bunul poate fi urmarit in patrimoniul tertului (actiune pauliana, dovedire complicitate la frauda a tertului in cazul contractelor cu titlu oneros, etc.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fidejusor nina1974 nina1974 Fostul meu sot a luat un credit pe firma si nu l-a mai achitat. El era administrator unic. Intre timp am divortat de el. Nu am facut nici partaj. Am vazut ... (vezi toată discuția)
Executare silita RobertZoicas RobertZoicas Buna ziua. S-a incheiat un contract de credit intre BCR si societatea mea comerciala (asociat unic), la care s-au intocmit si contracte si de fidejusiune atat ... (vezi toată discuția)
Intrebare nicoandrei1978 nicoandrei1978 Buna dimineata,ma numesc Andrei Nicoleta si am si eu cateva intrebari .Eu si sotul meu avem 3 credite,unul de nevoi personale,unul de consum si unul ... (vezi toată discuția)