avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... intrebare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

intrebare

Buna dimineata,ma numesc Andrei Nicoleta si am si eu cateva intrebari .Eu si sotul meu avem 3 credite,unul de nevoi personale,unul de consum si unul imobiliar.Eu nu apar ca si codebitor decat in cel imobiliar,celelalte doua fiind facute fara giranti sau garantii.In momentul de fata datorita faptului ca salariul sotului s-a micsorat cu 25%,(eu neavand un loc de munca)nu mai putem plati decat rata la locuinta.Mentionez ca eu sunt asociata la o firma si va intreb,daca nu platim cele 2 credite, banca se poate indrepta si catre partea mea din firma cu toate ca eu nu apar in contracte ,doar pentru ca sunt sotia celui ce nu plateste?Si care sunt pasii pe care banca ii va face pe viitor?Am inteles ca i se va pune poprire pe salariu,ce procent i se va opri sotului?In speranta ca va ve-tiopri si asupra problemei mele,va multumesc anticipat si va doresc o zi cat mai buna,desi in Romania nu stiu cati dintre noi ne mai trezim cu zambetul pe buze si mai avem puterea sa ne bucuram de o dimineata superba...
Cel mai recent răspuns: Marius Zaharia , Avocat 09:08, 21 Septembrie 2010
Bună dimineata! Banca se poate indrepta doar impotriva sotului priviind cele două credite de nevoi si consum.
Pasi pe care ii va face banca sunt urmatori: 1) incercare de conciliere, o adresă prin care vă anunta ca aveti de plata, sunteti cu sold de s.a.m.d., 2. va cere instantei de judecata investirea cu formula executorie a contractului ( daca nu veti plati) 3. cu acel contract investit va merge la executor care va cere incuviintarea executării silite după care 4. executorul va porni executarea impotriva sotului pe ce are el.
Poprire pe salariu i se poate pune, dar nu mai mult de 50%
Buna ziua !
Avand in vedere cele prezentate de dumneavoastra :
1. Banca nu se poate indrepta cu executarea impotriva unei alte persoane decat cele care sunt parti in contractul de credit sau fidejusori( garanti, giranti, etc.) ai acestor contracte. Impotriva dumneavoastra se pot indrepta numai in situatia in care sotul decedeaza si dumneavoastra acceptati mostenirea( dar nu este cazul, aceasta fiind o situatie ipotetica cu grad extrem de redus de realizare).
2. Pasii pe care- i va face banca constau in recuperarea datoriei prin instituirea popririi asupra veniturilor sotului( fiind salariat) si daca nu este suficient poate solicita executarea silita asupra bunurilor acestuia.
3. Poprirea poate ajunge pana la 1/ 2 din venituri.
4. Va sfatuiesc sa aduceti la cunostinta bancilor unde este restant in privinta reducerii veniturilor si solicitati reesalonarea creditelor sau refinantare.
Cu stima !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt casatorita legal cu sotul meu, si situatia sta ... Laura_89 Laura_89 Buna seara Sunt casatorita legal cu sotul meu, si situatia sta in felul urmator: Sotul are 2 credite facutr inaintea casatoriei la care nu am fost girant ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobiliara a unui apartament ipotecat la alta banca edyta edyta Buna ziua!Vin la dvs cu o intrebare. Soacra mea a facut mai multe imprumuturi in decursul anilor si in perioada in care se faceau ,,doar cu buletinul\'\'si a ... (vezi toată discuția)
Executor bancar dascalescu_c dascalescu_c as avea si eu nevoie de niste sfaturi va rog frumos. am fost sunat sa ma prezint la interviu de catre o banca romaneasca ptr postu de executor bancar. in afara ... (vezi toată discuția)