Buna ziua.
S-a incheiat un contract de credit intre BCR si societatea mea comerciala (asociat unic), la care s-au intocmit si contracte si de fidejusiune atat cu mine cat si cu sotia mea. Ipoteca respectivului credit era spatiul comercial care-l cumparasem din credit. Societatea a intrat in faliment, iar BCR-ul mi-a inaintat doua executari silite astfel: una pe numele meu si una pe numele meu si al sotiei asupra, ATENTIE, apartamentului proprietatea mea si a sotiei. La momentul primirii titlurilor executorii eram divortat de sotie, urmand sa facem partajul. Am contestat in instanta pe motivul ca primul bun care trebuie executat si scos la vanzare este spatiul comercial, iar daca valoarea acestuia nu acopera creditul restant banca are dreptul sa execute si apartamentul. Instanta a respins actiunea mea. Acum sunt in pronuntare la tribunal. Daca respinge si tribunalul mai am cai de atac? Este normal sa se execute un bun care nu-i gajat inaintea bunului gajat?
Nu inteleg logica acestor lucruri. Daca se vand cele doua bunuri in aceasta ordine - prima data apartamentul si ulterior spatiul comercial, iar din vanzarea spatiului se acopera diferenta restanta la credit, cine imi mai da mie apartamentul inapoi?
Astept cu interes raspunsurile d-voastra si va multumesc anticipat.
Dupa ce se va vinde oricare din bunuri, dupa cum aveti noroc, executarea silita va inceta imediat ce se acopera datoria.
Incercati sa gasiti dvs cumparator pt spatiu.
Nu trebuia sa fi semnat un contract de fidejusiune daca nu va convine ca respectivul creditor sa va execute casa si veniturile.
Daca nu veti castiga contestatia si intamplarea va face ca ap sa fie vandut primul, executarea va inceta daca banca se va indestula, si va ridica ipoteca de pe spatiul comercial.
De aia nu e posibil scenariul dvs : "Daca se vand cele doua bunuri in aceasta ordine - prima data apartamentul si ulterior spatiul comercial, iar din vanzarea spatiului se acopera diferenta restanta la credit, cine imi mai da mie apartamentul inapoi?" Nu va mai da nimeni ap inapoi pt ca daca se va vinde, nu se va mai vinde spatiul.
Daca vreti sa va ajutati, gasiti dvs cumparator pt spatiu, nu stiu cum il veti vinde.. cred ca aveti numit si un lichidator daca ziceti ca societatea e in faliment.
Sansa dvs sa nu va pierdeti casa e numai sa va accepte instanta ca banca intai sa execute ipoteca.
Daca s-ar vinde casa si apoi imediat si spatiul, puteti cere in instanta intoarcerea executarii.
Executare
CatalinG
Am si eu o nelamurire.Socrul meu a facut un credit ipotecar in 2007 si a gajat un imobil.in 2009 mi-a donat un spatiu liber de sarcina.acum cu criza suntem in ... (vezi toată discuția)