avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... executare silita fidejusor
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

executare silita fidejusor

sunt fidejusor la un credit contractat de firma la care sotul este administrator si asociat. Firma a inceput procedura de faliment, urmeaza executarea silita. Creditul a fost garantat cu 2 ipoteci care nu acopera creditul+dobanzile acumulate.
Dupa semnarea contractului de fidejusiune am divortat, avem ca bun comun o casa cumparata prin credit cu ipoteca, in derulare. Sotul meu este de acord sa-mi cedeze casa.
Poate banca sa-si recupereze din creante prin vanzarea acestui imobil, in prezent ipotecat? Ar fi o solutie vanzarea catre parinti? salariul meu poate fi grevat?
Cel mai recent răspuns: bossman , utilizator 22:02, 24 Februarie 2011
da,banca poate executa si acel imobil ipotecat;chiar daca ati vinde,banca are la indemana actiunea pauliana princare poate anula vanzarea
ati divortat degeaba:P

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare fidejusor TudorHR TudorHR Buna ziua, Am contractat un credit pe firma (SRL) si am girat cu un bun care este in patrimoniul personal (pe persoana fizica), la acest credit am semnat si ... (vezi toată discuția)
Fidejusor bancar radin radin buna ziua,revin cu o intrebare mai veche. sant asociat la o firma iar firma are un credit la banca destul de mare 50000 ron eu impreuna cu asociatul care este ... (vezi toată discuția)
Executare silita RobertZoicas RobertZoicas Buna ziua. S-a incheiat un contract de credit intre BCR si societatea mea comerciala (asociat unic), la care s-au intocmit si contracte si de fidejusiune atat ... (vezi toată discuția)