avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare fidejusor
Discuție deschisă în Executare silită

Executare fidejusor

Buna ziua,

Am contractat un credit pe firma (SRL) si am girat cu un bun care este in patrimoniul personal (pe persoana fizica), la acest credit am semnat si un contract de fidejusiune in nume personal. Firma a intrat in insolventa, urmeaza sa intre si in faliment. Banca a inceput procedura executarii silite a mele personal si nu s-a inscris la masa credala precum a facut-o administratia fiscala.

Eu pe langa acel imobil personal cu care am girat mai detineam si un alt imobil, apartament cu 4 camere pe care l-am instrainat unei cunostinte. Contract de v-c.

Intrebarea mea este daca banca se poate indrepta asupra bunului imobil instrainat? Intreb daca ei pot sa introduca o actiune pauliana sau sa conteste contractul de v-c ca fiind fictiv. (a fost instrainat inainte de inceperea procedurii executarii silite)

Precizez ca am platit dobanzi de ma doare capul, sunt de acord sa cedez bancii imobilul cu care am girat, nu e nicio problema, doar ca nu as vrea sa pierd si acest imobil care a fost "instrainat".

Va multumesc din suflet!
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 08:42, 26 Mai 2016
De putut se poate prin actiunea pauliana de care vb si dvs.
Ca poate reusi sau nu, depinde de probe , de cum le administreaza fiecare parte si de cum le interpreteaza judecatorul.
Multumesc mult pentru raspuns.

Nu ar trebui totusi sa se indrepte spre bunul care a fost girat? Cel pe care s-a si pus ipoteca? Si bunul acela este tot proprietatea mea personala precum si imobilul care a fost vandut.

Va multumesc
Mai am o intrebare daca se poate,

Daca in contract apar ca garant ipotecar si ca fidejusor, garant ipotecar cu imobilul de care vorbeam, iar fidejusor cu toate bunurile prezente si viitoare. Nu au obligatia sa se indrepte intai asupra bunului ipotecat?

Multumesc
Ba da, puteți invoca asta. Să execute mai întâi imobilul ipotecat și abia apoi pe cel neipotecat.
Fiind fidejusor nu raspund in solidar? Din ce am inteles din contract (fara studii juridice finalizate :D) ei pot sa se indrepte direct impotriva fidejusorilor/garantilor...

Multumesc de raspuns

Alte discuții în legătură

Contract de fidejusiune glsys100 glsys100 Buna ziua, Un contract de fidejusiune presupune garantarea unui credit cu un imobil care nu apartine direct debitorului ci a unei terte persoane. In cazul in ... (vezi toată discuția)
Notificare scadenta anticipata CristinaMunteanu83 CristinaMunteanu83 Buna ziua, In 2008 am accesat un credit PF de nevoi personale cu garantie ipotecara in CHF de la banca X. Din luna februarie a.c. nu am mai achitat din ... (vezi toată discuția)
Executare silita garant ipotecar rads rads Buna Seara, am si eu o intrebare in privinta unei executari silite in care eu am calitatea doar de garant ipotecar. Speta este in felul urmator: fratele meu ... (vezi toată discuția)