avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Creditor banca la firma in insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Creditor banca la firma in insolventa

buna ziua
firma mea este in insolventa cu plan de reorganizare respectat in intregime pana la momentul actual .Printre creditori banca i mi solicita si dobanzi la creanta desi nu sunt inscrise in plan (dobanzile ) si ma ameninta ca-mi executa gajul ( deoarece am gajat cu o proprietate personala creditul ptr firma.
va rog sa mi spuneti daca banca are dreptul sa -mi ceara dobanzi sau daca poate sa mi execute gajul desi sa presupunem ca am achitat creanta bancii inscrisa in plan si practic s a respectat planul de reorganizare votat de toti creditorii?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: helmuth , utilizator 08:58, 16 Septembrie 2015
Cata vreme achitati creditul conform scadentarului, nu se pune problema de executare a garantiei; in caz contrar, evident ca se activeaza clauza contractului de credit potrivit careia banca poate declara creditul scadent anticipat cu consecinta directa de executare a garantiei pentru recuperarea sumei reprezentand debitul principal plus dobanzi pana la achitarea integrala.
Unele contracte de credit prevad dreptul bancii de a declara creditul scadent anticipat si in caz de insolventa a firmei.
da ,dar banca sustine ca chiar daca se plateste datoria cf planului de reorganizare ,ei (banca ) in continuare i mi calculeaza dobanzi si penalitati in afara sumei cu care s au inscris la masa credala si va trebui sa le platesc si alea daca nu, vor executa garantia personala
Nu stiu ce sa mai cred deoarece nimeni nu are voie sa mi perceapa dobanzi pe o suma cu care s a inscris la masa credala cf legii si in urma votarii planului de reorganizare suma care trebuie sa o platesc bancii este cea din plan ,nu ?

mutumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insolventa cu reorganizare aiud98 aiud98 As dori si eu raspuns la urmatoarea intrebare: Am o firma care din data de 24.02.2010 a intrat in insolventa (la cerere) cu reorganizare.S-a ajuns pina in ... (vezi toată discuția)
Se poate stopa executarea silita asupra unui imobil garantie personala in cazul insolventei storsistem storsistem Societate in insolventa care are ca garantii bancare active din patrimoniul societatii si casa imobil personal a fost anuntata de banca prin un executor ... (vezi toată discuția)
Nelamurire insolventa aiud98 aiud98 As dori si eu raspuns la urmatoarea intrebare: Am o firma care din data de 24.02.2010 a intrat in insolventa (la cerere) cu reorganizare.S-a ajuns pina in ... (vezi toată discuția)