avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Activitate PatraDorel

Activitate PatraDorel

De 5 zile am dreptul. Unitatea in care lucrez este foc continuu. Dar intrebarea mea erea daca este legal ca ziua de sambata si duminica sa mi-o considere ca zi libera platita. Numaratoarea angajatorului incepe cu ziua de vineri, sambata, duminica, luni si marti. Eu cred ca zilele de sambata si duminica nu pot fi considerate ca zile libere platite, chiar daca unitatea este cu serviciu continuu (foc continuu).
Pentru decesul unui parinte se acorda salariatului un numar de zile libere platite. Intrebarea mea este daca aceste zile se vor da in cursul saptamani sau se dau si sambata si duminica. Angajatorul meu numara zilele incepand cu prima zi de vineri apoi sambata, duminica si luni.
Este corect sa imi considere ziua de sambata sau duminica ca zi libera platita???
In timp ce ma judecam cu Comisia locala de fond funciar oras Brezoi, jud. Valcea pentru a ma pune in posesie pe un teren expropriat, o alta persoana obtine titlu de proprietate pe acest teren (in paralel cu actiune mea). Eu nu am stiut de actiunile lui (T.P.) pentru a interveni in instanta si am aflat abia cand a venit intervenient in actiunea mea contra Comisiei locale ca a reusit sa obtine T.P. cu 6 luni in urma. Instanta imi da dreptate si mie , dar si lui, deoarece are T.P. si lasa la atitudinea Primariei sa imi dea teren in alta parte decat in acel loc pe care l-am stapanit nestingherit pana in anul 2009 cand a venit acea persoana cu T.P. .Terenul pe care l-am revendicat se afla in continuarea curtii mele care mi-a mai ramas de la expropriere si de aceea am refuzat primariei de a-mi da teren in alta parte iar terenul meu sa fie dat altei persoane. De atunci am incercat sa imi obtin terenul prin instante si astazi am pierdut tot. Nici Parchetul de pe langa judecatoria Brezoi nu vrea sa ma ajute sa depistam falsurile in acte. (mi-a clasat dosarul). Au trecut mai mult de 3 ani de cand a obtinut acea persoana T.P. si ma gandesc sa merg pe alta cale de ai anula T.P. Si intrebarea mea este : SE POATE FACE ACEST LUCRU ACUM? Si daca acea taxa de timbru judiciar pentru anularea T.P. este de 9.000 RON, adica 90.000.000 lei vechi?? si inca 3.000 ron pentru alt timbru??