avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 283 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Zilele libere plătite la decesul unui părinte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Zilele libere plătite la decesul unui părinte

Pentru decesul unui parinte se acorda salariatului un numar de zile libere platite. Intrebarea mea este daca aceste zile se vor da in cursul saptamani sau se dau si sambata si duminica. Angajatorul meu numara zilele incepand cu prima zi de vineri apoi sambata, duminica si luni.
Este corect sa imi considere ziua de sambata sau duminica ca zi libera platita???
Ultima modificare: Joi, 21 Septembrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:12, 23 Septembrie 2017
La cate zile libere platite aveti dreptul ? Mentionati exact prevederea din reg.intern sau ccm aplicabil.
De 5 zile am dreptul. Unitatea in care lucrez este foc continuu. Dar intrebarea mea erea daca este legal ca ziua de sambata si duminica sa mi-o considere ca zi libera platita. Numaratoarea angajatorului incepe cu ziua de vineri, sambata, duminica, luni si marti. Eu cred ca zilele de sambata si duminica nu pot fi considerate ca zile libere platite, chiar daca unitatea este cu serviciu continuu (foc continuu).
Legalitatea nu se poate decide pe un forum, atât timp cat nu cunoastem prevederea exacta.
In general, zilele de sambata si duminica nu se iau in considerare la calculul acestor zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare si ore lucrate in timpul de repaus saptamanal olf olf Buna ziua, Va rog sami spuneti cum trebuie retribuite orele suplimentare lucrate in zilele normale de lucru , adica peste cele 8 ore/zi , 5 zile/ saptamana, ... (vezi toată discuția)
Program de 8 ore mihaigeorge mihaigeorge noi pana acum am lucrat la tura 12/24 12/48!acum vor sa ne faca program de opt ore!dupa cum urmeaza luni liber marti 10 ore miercuri 10 ore joi 8 ore vineri ... (vezi toată discuția)
Munca suplimentarã în zilele de repaus sãptãmânal, sãrbãtori legale etc kicsiagi kicsiagi Munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care conf. legii nu se lucrează, în cadrul schimbului ... (vezi toată discuția)