Pentru decesul unui parinte se acorda salariatului un numar de zile libere platite. Intrebarea mea este daca aceste zile se vor da in cursul saptamani sau se dau si sambata si duminica. Angajatorul meu numara zilele incepand cu prima zi de vineri apoi sambata, duminica si luni.
Este corect sa imi considere ziua de sambata sau duminica ca zi libera platita???
De 5 zile am dreptul. Unitatea in care lucrez este foc continuu. Dar intrebarea mea erea daca este legal ca ziua de sambata si duminica sa mi-o considere ca zi libera platita. Numaratoarea angajatorului incepe cu ziua de vineri, sambata, duminica, luni si marti. Eu cred ca zilele de sambata si duminica nu pot fi considerate ca zile libere platite, chiar daca unitatea este cu serviciu continuu (foc continuu).
Legalitatea nu se poate decide pe un forum, atât timp cat nu cunoastem prevederea exacta.
In general, zilele de sambata si duminica nu se iau in considerare la calculul acestor zile.
Program de 8 ore
mihaigeorge
noi pana acum am lucrat la tura 12/24 12/48!acum vor sa ne faca program de opt ore!dupa cum urmeaza luni liber marti 10 ore miercuri 10 ore joi 8 ore vineri ... (vezi toată discuția)