avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... program de 8 ore
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

program de 8 ore

noi pana acum am lucrat la tura 12/24 12/48!acum vor sa ne faca program de opt ore!dupa cum urmeaza luni liber marti 10 ore miercuri 10 ore joi 8 ore vineri 8ore sambata liber si duminica 4 ore!se poate asa?fara doua zile libere consecutive si fara sa fim platiti duminica dublu!
Cel mai recent răspuns: mihaigeorge , utilizator 09:25, 31 Octombrie 2013
Potrivit art.137 alin.2 C.mun., in cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

Pentru programul mentionat de dvs , va trebui incheiat un act aditional la c.i.m.

Dvs lucrati numai duminica , iar lunea vi se da liber.
deci nu e specificat nicaieri ca ar trebui sa avem doua zile libere!sau ca pentru acea duminica sa fim platiti dublu!
toata unitatea in afara de noi lucreaza de luni pana vineri
si daca suntem chemati de sarbatori legale?
1. Pentru munca in zilele de reapus saptamanl nu se plateste dublu , decat daca acest spor este prevazut in ccm aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
Nu exista nicio reglementare cu privire la cuantumul acestui spor in actualele prevederi ale Codului Muncii.

2. Sporul pentru munca in zilele de sarbatoare legala in cazul in care compensarea cu timp liber corespunzator nu poate fi efectuata in termen de 30 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia.
Art. 142 alin.2, Legea 53/2003- Codul muncii prevede un spor de cel putin 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

Alte discuții în legătură

Echivalarea orelor de munca madaluca madaluca Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie cum pot face echivalarea orelor de munca ( la 8ore /5 zile pe saptamana) tinand cont ca momentan lucrez 6 ore pe zi ... (vezi toată discuția)
Munca suplimentarã în zilele de repaus sãptãmânal, sãrbãtori legale etc kicsiagi kicsiagi Munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care conf. legii nu se lucrează, în cadrul schimbului ... (vezi toată discuția)
Plata orelor suplimentare mihaela david mihaela david cum se platesc orele suplimentare care sunt efectuate sambata sau duminica si in sarbatorile legale? cu 100% sau cu 200% (vezi toată discuția)