avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Echivalarea orelor de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Echivalarea orelor de munca

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti si mie cum pot face echivalarea orelor de munca ( la 8ore /5 zile pe saptamana) tinand cont ca momentan lucrez 6 ore pe zi de luni pana vineri un weekend da unul nu (12 ore/zi).
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:52, 7 Mai 2012
Va invit sa cititi acest topic: www.avocatnet.ro/content/for...
Ce timp de munca este prevazut in c.i.m.?
8 ore / 5 zile pe saptamana.
In speta, trebuia sa aveti stipulat in c.i.m. urmatoarele : timp de munca de 8 ore/zi , inegal., repartizarea programului de munca fiind cea care este in realizate ...

In principiu, luni-vineri 6 ore/zi = 30 ore + 12 ore week-end = 42 ore/sapt. ... Adunand numarul total de ore lucrate , impartiti apoi la 8 si veti gasi zilele lucrate ..
weekend-ul(sambata si duminica) este de 24 ore lucratoare,nu 12 ore.In acest caz cate zile trebuie sa-mi dea liber in plus pe saptamana?

Alte discuții în legătură

Program de 8 ore mihaigeorge mihaigeorge noi pana acum am lucrat la tura 12/24 12/48!acum vor sa ne faca program de opt ore!dupa cum urmeaza luni liber marti 10 ore miercuri 10 ore joi 8 ore vineri ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, programul meu de lucru este de 12/36 (o zi cu o zi ... nicoleta72 nicoleta72 Bună ziua, programul meu de lucru este de 12/36 (o zi cu o zi in intervalul orar 7-19 ). În unele luni, in zilele de weekend, pentru a nu se depăși ... (vezi toată discuția)
Timp de lucru repartizat inegal vasinc vasinc Buna ziua, Lucrez la o firma privata unde timpul de lucru este repartizat astfel : de luni pana vineri 6 ore urmat de sambata 12 ore si duminica 12 ore. ... (vezi toată discuția)