avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... timp de lucru repartizat inegal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

timp de lucru repartizat inegal

Buna ziua,
Lucrez la o firma privata unde timpul de lucru este repartizat astfel : de luni pana vineri 6 ore urmat de sambata 12 ore si duminica 12 ore. Urmatoarea saptamana lucrez 6 ore de luni pana vineri si weekend liber, si tot asa o saptamana lucrez in weekend alta nu. Se acorda o zi libera pe luna. Dupa un calcul rezulta faptul ca in luna septembrie lucrez 174 de ore iar in octombrie lucrez 192 de ore. Intrebarea mea este daca este legala impartirea orelor de lucru si daca zilele de weekend lucrate nu ar trebui platite suplimentar ? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: titiana , utilizator 16:50, 13 Septembrie 2010
Codul muncii
Art. 132. - (1) Repausul săptămânal se acordă în două zile consecutive, de regulă sâmbăta şi duminica.
(2) În cazul în care repausul în zilele de sâmbătă şi duminică ar prejudicia interesul public sau desfăşurarea normală a activităţii, repausul săptămânal poate fi acordat şi în alte zile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) În situaţia prevăzută la alin. (2) salariaţii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de muncă sau, după caz, prin contractul individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore muncite pe saptamana tulceanul tulceanul spuneti-mi ,va rog, cate ore muncite rezulta pe saptamana cand se efectuiaza astfel : luni=12 ore;miercuri= 12 ore; vineri = 12 ore ; sambata = 5 ore; ... (vezi toată discuția)
Program de lucru TOBASTIAN TOBASTIAN Buna ziua, Sunt angajat la un hotel din Timisoara la departamentul rezervai si azi am primit vestea a o sa mi se schimbe programul de lucru dupa cum urmeaza: ... (vezi toată discuția)
Zile libere ContSters74221 ContSters74221 salaraitii care prin natura locului de munca trebuie sa lucreze sambata sau duminica ,sunt indreptatiti sa primeasaca doua zile libere pt o zi lucrata in ... (vezi toată discuția)