avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 413 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Echivalarea orelor de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Echivalarea orelor de munca

Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti si mie cum pot face echivalarea orelor de munca ( la 8ore /5 zile pe saptamana) tinand cont ca momentan lucrez 6 ore pe zi de luni pana vineri un weekend da unul nu (12 ore/zi).
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:52, 7 Mai 2012
Repausul săptămânal se acordă în două zile consecutive, de regulă sâmbăta şi duminica.
În cazul în care repausul în zilele de sâmbătă şi duminică ar prejudicia interesul public sau desfăşurarea normală a activităţii, repausul săptămânal poate fi acordat şi în alte zile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern, situaţie în care se va negocia şi acorda un spor la salariul de bază.

Pentru munca in zilele de repaus - sambata si duminica - se acorda doua zile libere.
Sa inteleg ca este ok sa lucrez 6h/zi de luni pana vineri in prima si a treia saptamana a lunii, iar in a doua si a patra saptamana atunci cand lucrez in weekend v-a trebui sa am un repaus de 2 zile ( joi si vineri de exemplu) pentru a echivala programul la 8 ore lucratoare pe zi de luni pana vineri asa cum este mentionat in contract. In concluzie, weekend-ul lucrator este dublu pontat( 48h). Va rog spuneti-mi exact deoarece de o saptamana lucrez inncontinuu fara pauza ( de pe 30.04.2012 - 04.05.2012 - 6h/zi + 05.05.2012-06.05.2012 - 12h/zi + de azi pana vineri cate 6h pe zi ) este normal?!Spuneti-mi va rog ce sa le spun. Va multumesc!
Nu este norma sa lucrati in continuu fara a avea reapus saptamanl ... daca considerati ca este incalcata legislatia muncii, puteti depune o sesizare al ITM....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Program de 8 ore mihaigeorge mihaigeorge noi pana acum am lucrat la tura 12/24 12/48!acum vor sa ne faca program de opt ore!dupa cum urmeaza luni liber marti 10 ore miercuri 10 ore joi 8 ore vineri ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, programul meu de lucru este de 12/36 (o zi cu o zi ... nicoleta72 nicoleta72 Bună ziua, programul meu de lucru este de 12/36 (o zi cu o zi in intervalul orar 7-19 ). În unele luni, in zilele de weekend, pentru a nu se depăși ... (vezi toată discuția)
Timp de lucru repartizat inegal vasinc vasinc Buna ziua, Lucrez la o firma privata unde timpul de lucru este repartizat astfel : de luni pana vineri 6 ore urmat de sambata 12 ore si duminica 12 ore. ... (vezi toată discuția)