avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... munca suplimentarã în zilele de repaus ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

munca suplimentarã în zilele de repaus sãptãmânal, sãrbãtori legale etc


Munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale şi în celelalte zile în care conf. legii nu se lucrează, în cadrul schimbului normal de lucru, se plăteşte cu un spor de 100% din salariul de bază.
Întrebarea mea este dacă nu este plătit se compensează cu timp liber dublu?
Cel mai recent răspuns: anissia , utilizator 11:49, 2 Martie 2010
Repausul saptamanal se acorda de regula sambata si duminica. In cazul in care ar prejuducia desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile libere stabilite prin CCM sai regulament intern. In acest caz salariatii beneficiaza de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca ( min 1%).
In cazul in care nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.
aţi înţeles greşit, v-am întrebat dacă lucrez sămbătă sau duminică, ca muncă suplimentară, iar munca suplimentară nu se plăteşte în 2010, am oare dreptul la ore libere cu 100% mai mult (dacă plata ar fi cu un spor de 100%)?
Orele suplimetare sunt de luni pana vineri. Zilele de rapus saptamanl sunt tratate separat, iar angajatul trebuie sa aibe 2 zile libere consecutive pe saptamana.
Exemplu: lucrati luni-vineri, aaca veniti si sambata la lucru, atunci vi se acorda liber duminica si luni, plus spor la salariu ( pentru ziua de sambata).
Sper acum sa fi inteles corect :-)
sunt unitati de stat care au incadrat sambetele si duminicile la ore suplimentare, si acum spun ca aceste ore nu mai pot fi platite, dar nici posibilitatea de libere nu exista.
de exemplu unde lucrez magazinerul trebuia sa vina si sambata si duminica la servici pentru eliberarea alimentelor, ore libere nu i se pot da, pentru ca este singurul gestionar in unitate, iar acum pentru a nu mai fi platit i s-a impus sa elibereze pentru aceste zile alimentele de vineri, chiar daca asta implica ramanerea peste program cateva ore.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

ore supimentare efectuate simbata si duminica dijmarescu dijmarescu Buna ziua, Am urmatoarea situatie. Un salariat a efectuat in luna decembrie 8 ore suplimentare simbata si 8 ore de Craciun. In luna ianuarie, dupa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, in cazul in care un angajat presteaza ore suplimentare ... d.nicolin@house-of-communication d.nicolin@house-of-communication Buna ziua, in cazul in care un angajat presteaza ore suplimentare in wekend 8 ore de munca,, pt aceste 8 ore se va acorda liber in termen de 90 zile ... (vezi toată discuția)
Lucrul in zile de repaus saptamanal si sarbatori legale ContSters431711 ContSters431711 Buna ziua, In saptamana 29.05.2017 – 04.06.2017 am lucrat consecutive 7 zile. Compania pentru care lucrez nu plateste ore suplimentare, acestea fiind ... (vezi toată discuția)