avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 978 soluții astăzi
Forum Activitate georgelgrigore

Activitate georgelgrigore

Buna ziua! Doresc sa ma casatoresc cu o femeie de cetatenie filipineza,dar ea nu este divortata in tara ei! Ea doreste sa ne casatorim,si sa ramana aici,in Romania! Din spusele ei,ea detine un document,precum este separata de fostul sot,de foarte mult timp! Acest document,este semnat de ambele parti! Tin sa precizez,ca in tara ei,este foarte greu sa divortezi,daca nu,chiar imposibil,si costa,si dureaza foarte mult! Au legi foarte dure,impotriva divortului,care contin clauze,aproape imposibil de realizat! Din spusele ei,cu acest document pe care il are,se poate recasatori oriunde in lume,dar nu in tara ei! Doresc sa stiu,ce pot face in aceasta situatie?! Va multumesc! Cu tot respectul!
va multumesc! patroana ei,asta a facut,a contestat in justitie,aceasta masura,de a nu i se mai prelungi permisul de sedere! dar in prima scrisoare de instiintare,pe care a primit-o,de la imigrari,ca i se refuza prelungirea permisului de sedere,tocmai asta,i se impunea,CA NU A FACUT DOVADA MENTINERII SALARIULUI,LA NIVELUL SALARIULUI MEDIU PE ECONOMIE! Eu asta doresc sa stiu,DE CE TREBUIA EA,SA FACA DOVADA ASTA?!?! EA,ERA DOAR SIMPLU ANGAJAT!!! TOATA DOCUMENTATIA A FACUT-O PATROANA! EA(PATROANA) NU A RESPECTAT MENTINEREA SALARIULUI! DE CE NU AU INTELES ASTA,CEI DE LA IMIGRARI! DOAR SE INTELEGE,CA ANGAJATUL NU POATE SA-SI FACA SINGURA ACELE DOCUMENTE!!! CU ACEASTA INTREBARE,VOI MERGE IN AUDIENTA LA CINEVA DE LA IMIGRARI! VREAU SA FIU PE DEPLIN LAMURIT,UNDE ESTE VINA PRIETENEI MELE!!! VA MULTUMESC! CU TOT RESPECTUL!
buna ziua! cu tot respectul! am prietena mea de cetatenie filipineza! a fost angajata ca guvernanta,cu contract legal,pe 4 ani,la o familie in Bucuresti! dar,in urma cu putin timp,a fost obligata,de cei de la serviciul de imigrari,sa paraseasca tara! prietena mea,s-a ales si cu interdictie,de a se mai intoarce in Romania,pentru o perioada de 6 luni! Asta,din cauza patroanei care a angajat-o,pentru ca nu i-a platit cat trebuia,impozitele la stat! Prietena mea,trebuia sa fie platita,conform contractului de munca pe care la semnat,cu cel putin,salariul mediu pe economie! Dar patroana respectiva,a platit asa,doar trei sau patru luni,dupa inceperea contractului! Dupa aceea,a redus platile,la nivelul salariului minim pe economie! Dar in tot acest timp,prietena mea,si-a primit in mana,salariul pe care la negociat,la inceputul contractului! Dupa primul an de contract,cand a trebuit sa-si inoiasca permisul de sedere,la biroul imigrari,aceasta i-a fost refuzat,exact pe acest motiv,ca nu a facut dovada mentinerii salariului la nivelul salariului mediu pe economie! ACUM VIN SI VA INTREB!!! CU CE ESTE VINOVATA PRIETENA MEA,DACA PATROANA EI,NU A PLATIT,PENTRU EA,CUM TREBUIE,IMPOZITELE CATRE STAT!?!? SI DE CE,CEI DE LA IMIGRARI,AU OBLIGAT-O SA PARASEASCA TARA,SI CU INTERDICTIE PENTRU 6 LUNI! AM ACTELE NECESARE,pe care prietena mea,m-i le-a lasat,pentru aceasta problema! DOAR ATAT VREAU SA STIU,DACA PRIETENA MEA,ARE VREO VINA,SI DE CE,CEI DE LA IMIGRARI,AU FORTAT-O SA PARASEASCA TARA,ATAT DE REPEDE! VA MULTUMESC! CU TOT RESPECTUL