Buna ziua. Va rog sa ma ajutați cu o problema. Acum 2 ani am.încheiat un contract de telefonie mobila la Telekom. După o perioada nu am.mai reușit sa achit abonamentul. După o perioada am primit o notificare de la o companie Fire Credit din Iași care ma notifica ca ei au preluat datoria si să ii contactez. Nu am făcut acest lucru neavand încredere in aceste așa numite firme de recuperări. Anul acesta am primit o înștiințare de la judecătoria Iași ca sunt data în judecată de Fire Credit pt aceasta datorie de la Telekom. I-am sunat si mi-au spus ca putem ajunge la o înțelegere si sa semnam o convenție ca ma oblig sa achit suma in transe lunare inclusiv taxa de timbru achitata de ei. Ei in schimb vor sista procedurile începute ,dar se vor relua daca eu nu voi mai achita . Am fost de acord si am achitat deja 2 rate. Acum câteva zile am primit in schimb 2 notificări ,una de la Tribunal Iași ca nu este de competenta lor acest dosar eu fiind din București si dosarul se va muta aici . A 2a notificare a fost de la Tribunal București ca sunt somata sa ma prezint la proces. Am contactat inca o data pe cei de la Fire credit si i-am întrebat ce au sistat ei din mom ce sunt notificata sa ma prezint la proces? Asta înseamnă automat si alte cheltuieli cum sunt cele de judecată si avocat. Mi s-a răspuns ca in urma convenției intre mine si ei nu mai sunt executata silit , dar procesul merge in continuare si ca nu s-au luat in considerare cheltuielile de judecata. Întrebarea este, acest lucru este legal? Adică in momentul in care te angajezi ca achiți datoria nu trebuia ca ei sa anunțe mai departe si totul sa fie sistat? Vreau sa stiu dc ii pot da in judecata pentru înșelăciune, având in vedere ca practic nu am nimic de castigat având in vedere ca ajung sa plătesc si datoria si cheltuieli de judecata. Mulțumesc si aștept un răspuns,sfaturi.
multumesc frumos pentru raspunsuri
acum va mai deranjez cu inca o intrebare. Dupa cate luni de la angajare am dreptul la concediu medical? intreb deoarece in luna aprilie mie mi sa facut contractul de munca si in luna mai am fost internata la spital cu copilul, am avut concediu medical dat de medicul de familie , acel concediu este valabil desi eu am avut doar o luna de la angajare?
nu cred ca o sa stiu cum sa fac aceasta cerere asa cum trebuie , o sa incerc. Exista cumva vre-un model de unde ma pot ajuta ca sa o fac asa cum trebuie ?
Multumesc frumos pentru raspuns , am facut deja reclamatie la ITM deoarece eu pana in acest moment nu am semnat state de plata, nu am protectia muncii si nici contractul pentru medicina muncii ,
Dar eu as dori sa ii dau in judecata , ca sa vada ca sunt in stare sa merg cat de departe se poate ca sa mi se achite salariul restant. Am de asemenea dovada ca pe cartea de munca am salariul minim si in mana am luat mai mult . Presupun ca as putea sa ma folosesc si de acest lucru in instanta .
Care ar fi urmatorii pasi pe care ar trebui sa ii fac? Sa vorbesc cu un avocat ?
Buna ziua
as dori sa aflu si eu mai multe despre care ar fi procedura pe care ar trebui sa o urmez pentru a-mi recupera salariul pe care firma la care lucrez refuza sa il achite . Am dovezi in care am tot solicitat acest lucru si de fiecare data am fost dusa cu vorba. Pana la urma mi sa spus ca cel mai bine este sa dau in judecata firma dar nu stiu ce si cum sa fac mai departe , la cine sa apelez , #-o#-o. Mai nou sunt si santajata ca daca nu semnez documente ca mi-as fi primit banii atunci categoric nu ii voi mai primi . Deci daca ma puteti ajuta ar fi grozav . Multumesc