avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Convenție Fire Credit
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Convenție Fire Credit

Buna ziua. Va rog sa ma ajutați cu o problema. Acum 2 ani am.încheiat un contract de telefonie mobila la Telekom. După o perioada nu am.mai reușit sa achit abonamentul. După o perioada am primit o notificare de la o companie Fire Credit din Iași care ma notifica ca ei au preluat datoria si să ii contactez. Nu am făcut acest lucru neavand încredere in aceste așa numite firme de recuperări. Anul acesta am primit o înștiințare de la judecătoria Iași ca sunt data în judecată de Fire Credit pt aceasta datorie de la Telekom. I-am sunat si mi-au spus ca putem ajunge la o înțelegere si sa semnam o convenție ca ma oblig sa achit suma in transe lunare inclusiv taxa de timbru achitata de ei. Ei in schimb vor sista procedurile începute ,dar se vor relua daca eu nu voi mai achita . Am fost de acord si am achitat deja 2 rate. Acum câteva zile am primit in schimb 2 notificări ,una de la Tribunal Iași ca nu este de competenta lor acest dosar eu fiind din București si dosarul se va muta aici . A 2a notificare a fost de la Tribunal București ca sunt somata sa ma prezint la proces. Am contactat inca o data pe cei de la Fire credit si i-am întrebat ce au sistat ei din mom ce sunt notificata sa ma prezint la proces? Asta înseamnă automat si alte cheltuieli cum sunt cele de judecată si avocat. Mi s-a răspuns ca in urma convenției intre mine si ei nu mai sunt executata silit , dar procesul merge in continuare si ca nu s-au luat in considerare cheltuielile de judecata. Întrebarea este, acest lucru este legal? Adică in momentul in care te angajezi ca achiți datoria nu trebuia ca ei sa anunțe mai departe si totul sa fie sistat? Vreau sa stiu dc ii pot da in judecata pentru înșelăciune, având in vedere ca practic nu am nimic de castigat având in vedere ca ajung sa plătesc si datoria si cheltuieli de judecata. Mulțumesc si aștept un răspuns,sfaturi.

Alte discuții în legătură

Situatie hilara -proces insolventa roxana69 roxana69 Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Societatea mea a fost data in judecata (insolventa) pentru o suma de bani datorata catre alta societate: Procesul de fond ... (vezi toată discuția)
Exceptia de necompetenta teritoriala a instantei tushu tushu Bună ziua. Vă reţin atenţia cu următorea speţă: Am fost angajatul unei bănci care m-a concediat în 2011. În 2011, am dat banca în judecată, ... (vezi toată discuția)
Restanta factura telekom. abonament suspendat MarcelaNeagoe MarcelaNeagoe Numele meu este Marcela Neagoe, am avut activ un abonament Telekom, care prezinta o restanta de plata de aproximativ 3 luni in acest moment. Am contactat ... (vezi toată discuția)