avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Situatie hilara -proces insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Situatie hilara -proces insolventa

Ma confrunt cu urmatoarea situatie: Societatea mea a fost data in judecata (insolventa) pentru o suma de bani datorata catre alta societate: Procesul de fond judecat la tribunalul Bucuresti l-am castigat dovedind ca am suficienti bani in cont ca sa acopar datoria deci nu se punea problema insolventei. Creditorul a fost obligat sa plateasca cheltuielile de judecata, dar a facut recurs la Curtea de Apel unde la ultima infatisare si l-a retras deoarece am platit integral datoria deoarece povestea dura de prea mult timp si imi aducea prejudicii activitatii firmei.
Am crezut ca s-a terminat dar am primit o citatie sa ma prezint la Tribunalul Bucuresti din nou in legatura cu procesul de insolventa.
Datoria nu mai exista si nu inteleg ce se urmareste. Va rog daca ma puteti ajuta cu un sfat.
Cel mai recent răspuns: roxana69 , utilizator 10:27, 28 Martie 2013
Nu s-a confruntat nimeni cu o astfel de situatie?
da e corect ce s-a intamplat, dosarul s-a intors de la curtea de apel la tribunal, unde va ajunge la alt judecator sindic care v-a trebui sa verfice daca in perioada de la deschiderea procedurii si pana la rejudecare nu au aparut alte declaratii de creanta, Daca nu au aparut procedura se inchide si platiti onorariul administratorului judiciar. daca au aparut alte declaratii de creanta acestea se judeca si se dechide procedura.
Este singurul creditor care ne-a cerut insolventa . Datoria a fost platita deoarece acesta a castigat procesul de ordonanta de plata . In momentul de fata nu mai are calitatea de creditor in acest proces de insolventa dar trebuie sa ne plateasca noua (debitor) cheltuieli de judecata pentru ca a pierdut procesul, adica nu a putut dovedi ca societatea noastra se afla in insolventa (am dovedit prin extrase ca avem in cont suficienti bani ca sa acoperim datoria, ceea ce am si facut). Nu a putut dovedi ca ne aflam in insolventa pentru ca nu suntem si acest proces a fost un abuz din partea lui , daca vroia sa-si recupereze banii procesul de ordonanta de plata era suficient pentru a rezolva litigiul comercial. In momentul de fata el are sa ne dea bani noua reprezentand cheltuieli de judecata. Nu exista nici un administrator judiciar pentru ca nu s-a ajuns asa departe cu insolventa, datoria fiind platita.. Poate cere anularea cheltuielilor de judecata?
atunci lucrurile sunt simple, se respinge cererea iar dvs cu sentinta(din primul ciclu pro cesual) dupa ce o legalizati va adresati unui executor pentru a va recupera cheltuielile de judecata
Se pare ca creditorul solicitase de fapt restituirea cautiunii de 10000 lei, ,iar noi deoarece castigasem procesul si aveam dreptul la cheltuieli de judecata am solicitat ca din aceasta suma sa se retina cheltuielile de judecata pentru a nu mai apela la un executor si STUPOARE !!!! Instanta de judecata, desi prima data a fost de acord cu plata cheltuielilor de judecata , acum nu mai este de acord cu plata acestora. Cum se poate asa ceva??? Ce-i drept avem dreptul la apel in15 zile de la comunicare...... Si uite asa, desi am fost tarati in acest proces nejustificat, desi am castigat procesul nu avem dreptul sa ne recuperam nici cheltuielile de judecata !!!!! Ce se poate face?S-a confruntat cineva cuo astfel de situatie?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Societate in insolventa aNak1n aNak1n Buna ziua, societatea la care am lucrat a intrat in insolventa pe 27 mai.Pana pe 15 iulie toti angajatii au fost trimisi in somaj, societatea ramanand datoare ... (vezi toată discuția)
Firma in insolventa - se mai poate face executare silita? IOANA9 IOANA9 Fostul angajator are sa imi plateasca mai multe salarii restante. Ma poate ajuta un executor sa recuperez aceasta datorie daca firma se afla in insolventa, ... (vezi toată discuția)
Recuperare creante impact.d impact.d Persoana juridica (SRL) am de recuperat creante de la o societate comerciala. Am actionat in instanta (somatie de plata) firma debitoare si in data de ... (vezi toată discuția)