avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 676 soluții astăzi
Forum Activitate lilianatimofte64

Activitate lilianatimofte64

O femeie de 64 de ani, cu 8 ani vechime ce șanse are să primească o indemnizație socială și unde să se adreseze?
Răspuns la discuția Testament cetatean strain
Multumesc pt raspuns, dar desigur eu ma gandeam la faptul ca pot beneficia de taxele din Romania, care sunt mai mici. In Danemarca va trebui sa pletesc cel putin jum. de casa pt a putea intra in posesia ei si in acest caz nici nu sunt de acord sa mi-o lase prin testament. Mentionez ca cetateanul danez are o casa in proprietate acum in Romania pe care se gandeste sa mi-o lase prin testament mie, iar eu incerc sa caut o solutie mai buna pt ca dupa moartea lui sa nu trebuiasca sa o vand,,,
Daca un cetatean danez imi lasa prin testament (un testament facut la un notar in Romania) o casa in Romania (pe care o are in proprietate acum) acea casa imi va reveni de drept dupa moartea lui, sau se vor anunta mostenitorii lui pt a-mi putea face actele pe numele meu?
Răspuns la discuția Uzufruct viager
Multumesc f f mult
Discuție Uzufruct viager
Sotul meu (nu suntem casatoriti legal), care este danez, doreste sa cumpere o casa in Romania cu uzufruct viager, eu fiind uzufructuarul. Intrebarea mea este: se poate face aceasta mentiune inca de la cumpararea casei (pe contractul notarial), sau este necesar sa cumpere casa si abia apoi sa faca actele de vanzare cumparare cu uzufruct viager? Nu exista vreo cale pt a elimina necesitatea incheierii a doua contracte, care ar presupune o cheltuiala inutila de timp si bani. Va multumesc.