avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament cetatean strain
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament cetatean strain

Daca un cetatean danez imi lasa prin testament (un testament facut la un notar in Romania) o casa in Romania (pe care o are in proprietate acum) acea casa imi va reveni de drept dupa moartea lui, sau se vor anunta mostenitorii lui pt a-mi putea face actele pe numele meu?
Cel mai recent răspuns: lilianatimofte64 , utilizator 14:23, 17 Decembrie 2015
In urma dezbaterii mostenirii v ar putea reveni imobilu. Celmai bine ar fi fost sa l faca in Danemarca acolo unde si traiste si locuieste.
Multumesc pt raspuns, dar desigur eu ma gandeam la faptul ca pot beneficia de taxele din Romania, care sunt mai mici. In Danemarca va trebui sa pletesc cel putin jum. de casa pt a putea intra in posesia ei si in acest caz nici nu sunt de acord sa mi-o lase prin testament. Mentionez ca cetateanul danez are o casa in proprietate acum in Romania pe care se gandeste sa mi-o lase prin testament mie, iar eu incerc sa caut o solutie mai buna pt ca dupa moartea lui sa nu trebuiasca sa o vand,,,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire b.stefan78 b.stefan78 Cinci surori mostenesc casa parinteasca.Una dintre ele a locuit si locuieste in casa respectiva cu familia ei.Celelalte surori pot sa-i ceara dupa un moment ... (vezi toată discuția)
Obtinerea cetateniei romane a copilului cu mama cetatean roman Zawadi Zawadi Sunt cetatean roman care locuieste in Danemarca si care inca se afla in posesia unui buletin de identitate romanesc. Am un copil nascut in danemarca, al carui ... (vezi toată discuția)
Mostenirea daca exista testament bla bla bla bla buna ziua as avea o intrebare:bunicul meu a decedat si a lasat prin testament totul bunicii mele.tatal meu la fel e decedat deci unicii mostenitori am fi eu ... (vezi toată discuția)