avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Activitate Adrian0707

Activitate Adrian0707

În luna Noiembrie 2016, patronul firmei la care lucram, m-a acuzat pe mine și pe colegul meu de muncă, că am produs firmei sale un prejudiciu de 1000 respectiv 3000 de lei(prejudiciul chiar fiind aproximativ real). Fiind luați prin suprindere, am semnat amândoi o hârtie prin care am consemnat că am produs respectivul prejudiciu și că ne angajăm să returnăm acele sume în termen de 6 luni, iar el ne va semna pe aceleași foi, că nu mai are pretenții de la noi și ne va da și bon de casă pentru suma restituită.
La începutul lunii Ianuarie, fostul angajator, ne-a informat că trebuie să-i aducem banii respectivi în termen de 90 de zile de la data constatării prejudiciului(10 februarie), după anumite surse citate de el, DAR a menționat că are pretenția ca noi să-i achităm și taxele din prețul cu care au fost vândute serviciile.
Colegul meu a lucrat pe toată această perioadă fără carte de muncă.
ÎNTREBAREA MEA ESTE:
1. Hârtiile semnate la început pot fi probe în cazul unui proces?
2. În cazul respectării înțelegerii inițiale, el mai poate acționa împotriva noastră cu ceva?
3. Dacă noi refuzăm să-i dăm mai mulți bani decât a cerut inițial, iar el depune plângere fără dovezi asupra întregului prejudiciu(ci doar a unei sume mici), care pot fi consecințele?
P.S. de fiecare dată când am fost să vorbim cu el, angajatorul nu a spus un lucru cert, a evitat să ne spună dacă e totul ok între noi după ce îi înapoiem suma cerută și niciodată nu a fost sigur pe ce spune, argumentele lui fiind: "așa mi-a spus avocatul/am vorbit cu un polițist"
Doresc să achiziţionez un autovehicul ce a fost proprietatea unei firme, după care a fost al unui notar şi acesta l-a dat în schimbul unei datorii persoanei de la care vreau să îl cumpăr.

Între timp, am aflat că firma a avut datorii şi a intrat în insolvenţă.

Ştie cineva cum aş putea verifica dacă maşina este liberă de sarcini şi nu este lăsată garanţie pe la o bancă, înainte de a semna orice act?
Nu am nici un fel de antecedent, nu am produs nici un accident, nu consumasem alcool
În data de 15 aprilie mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioadă de 60 de zile. Cu 5 zile înainte de expirarea suspendării am fost oprit în Cluj. Am plecat din faţa casei cu nişte prieteni, şi am condus cam 300-400 de metri după care l-am rugat pe unul din amicii mei să conducă, deoarece am văzut un echipaj de poliţie mai în faţă. Poliţistul văzuse când ne-am schimbat şi mi-a cerut şi mie actele. La secţia de poliţie el mi-a spus clar că nu risc închisoare pentru că nu am nici un fel de antecedente, doar o amendă care ar trebui să fie între 500 şi 2000 de lei. Întrebarea mea este: Care sunt şansele să scap fără dosar penal? Ar trebui să îmi angajez un avocat? Cam după cât timp îmi voi recupera permisul având în vedere că a trecut cam o lună şi o sătpămână de când am fost oprit în Cluj? Şi cel mai important, dacă totuşi procurorul decide să aplice pedeapsa cu închisoarea, ce pot face ca să evit asta?