avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Care sunt consecinţele conducerii cu permisul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Care sunt consecinţele conducerii cu permisul suspendat?

În data de 15 aprilie mi-a fost suspendat permisul de conducere pe o perioadă de 60 de zile. Cu 5 zile înainte de expirarea suspendării am fost oprit în Cluj. Am plecat din faţa casei cu nişte prieteni, şi am condus cam 300-400 de metri după care l-am rugat pe unul din amicii mei să conducă, deoarece am văzut un echipaj de poliţie mai în faţă. Poliţistul văzuse când ne-am schimbat şi mi-a cerut şi mie actele. La secţia de poliţie el mi-a spus clar că nu risc închisoare pentru că nu am nici un fel de antecedente, doar o amendă care ar trebui să fie între 500 şi 2000 de lei. Întrebarea mea este: Care sunt şansele să scap fără dosar penal? Ar trebui să îmi angajez un avocat? Cam după cât timp îmi voi recupera permisul având în vedere că a trecut cam o lună şi o sătpămână de când am fost oprit în Cluj? Şi cel mai important, dacă totuşi procurorul decide să aplice pedeapsa cu închisoarea, ce pot face ca să evit asta?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 15:32, 7 August 2015
Adrian0707 a scris:

Care sunt şansele să scap fără dosar penal?


0 (zero).


Ar trebui să îmi angajez un avocat?


:yes:


Cam după cât timp îmi voi recupera permisul având în vedere că a trecut cam o lună şi o sătpămână de când am fost oprit în Cluj?


Daca procurorul trimite dosarul in instanta si veti primi o pedeapsa cu suspendare sau o amenda penala nu il veti recupera, permisul se va anula in urma hotararii judecatoresti definitive de condamnare si va trebui sa sustineti examen ptr obtinerea unui nou permis de conducere dupa un an in cazul condamnarii cu suspendare sau dupa 6 luni de la data executarii amenzii penale.


Şi cel mai important, dacă totuşi procurorul decide să aplice pedeapsa cu închisoarea, ce pot face ca să evit asta?


Procurorul nu aplica pedeapsa cu inchisoarea ci judecatorul, procurorul efectueaza cercetari si intocmeste rechizitoriul de trimitere in judecata.
Functie de imprejurarile savarsirii infractiunii, antecedente, etc. procurorul poate dispune o solutie de casare si veti primi permisul dupa o perioada de 90 de zile de suspendare sau imediat daca perioada de cercetare a depasit 90 de zile.
Angajati-va un avocat care sa "scoata"mai ieftin.
Inchisoare poate ca nu veti face dar dosar penal aveti.
Ar fi exagerat putin sa fiti trimis in judecata dar la Cluj oamenii nu prea stiu de gluma...
Ar fi bine sa aveti avocat pentru a se interesa de ancheta in mod efectiv si sa nu riscati...
Nu am nici un fel de antecedent, nu am produs nici un accident, nu consumasem alcool
Asa este, procurorii clujeni nu stiu de gluma si nu trimit in judecata toti conducatorii auto care sunt prinsi la volan sub influenta alcoolului.
In Romania legea nu este aceeasi pentru toti, daca ii canti procurorului si mai ai si vreo decoratie de erou in munca socialista scapi de consecinte.

Este posibil sa scapati cu o clasare daca pana la finalizarea cercetarilor invatati sa cantati la taragot sau alt instrument de "suflet" al procurorului.

Am spus ca "este posibil" doar pentru cazul in care dosarul nimereste la acelasi procuror care a dat solutia de clasare in cazul respectiv. Daca erati si sub influenta bauturilor alcoolice as fi spus "in mod sigur".

Informati-va care sunt pasiunile procurorilor si invatati pe linga taragot mai multe instrumente, fluier, toba, vioara, chitara, ukulele.
Daca aveti voce si nimeriti si procurorul potrivit sigur scapati! ;)

Nu uitati de avocat, recunoasterea si regretarea cu sinceritate a faptei, "capul plecat sabia nu-l taie"!:)

„Capul ce se pleacă paloşul nu-l taie, Dar cu umilinţă lanţu-l înconvoaie! Ce e oare traiul dacă e robit? Sărbătoare-n care nimeni n-a zâmbit!"
[ link extern ] /
Ultima modificare: Vineri, 7 August 2015
cyan, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condus fara permis in stare de ebrietate! perspikce perspikce Buna ziua ,am cateva intrebari..legate de problema mea ..Am condus beat acum 2 seri si am fost tras pe dreapta.. in masina mai erau 2 persoane...1 era si ea ... (vezi toată discuția)
Fara permis, baut, accident, furt zaicaioan zaicaioan Buna ziua ...sa incep asa am venit baut acasa am luat cheile de la masina lu cumnatamiu care sta cu mine in aceeasi casa am facut accident FARA VICTIME a venit ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan alexandru9203 alexandru9203 Buna ziua! in data de 25 01 2013 ma pus necuratu si mam urcat la volan putin baut.conditiile meteo si carosabilul nu erau prea favorabile si am accidentat pe ... (vezi toată discuția)