avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Activitate tsje

Activitate tsje

Buna ziua
Intenționăm sa construim o casa însă terenul fiind îngust si cu o construcție vecina înaltă pe limita se sud pentru a câștiga lumina suntem nevoiți sa punem geamuri mari pe casa scării (orientata spre sud). Exista limitări legale in acest sens ? Menționez ca avem acord notarial al vecinilor din sud pentru a ne apropia la 1 m însă nu am specificat nimic de geamuri in acesta fiindcă nu am știut.
Multumesc frumos
Răspuns la discuția Returnare prima de vacanta
Va multumesc foarte mult pentru ajutor!

Cum procedez insa daca reusesc sa nu imi retina din salariu insa nu imi dau fisa de lichidare pana nu le returnez suma? Totusi acea prima de vacanta a fost mentionata in oferta de angajare si nu mi se pare drept sa imi solicite sa o returnez integral ci doar pe lunile din an pe care nu le-am lucrat.
Din pacatate nu am reusit sa obtin ctr colectiv de munca. Angajatorul spune (doar telefonic) ca nu se aplica nici un ctr colectiv.
Am solicitat in scris (email) informatii despre retinere si raspunsul angajatorului a fost ca in baza procedurii interne (nrX) tb sa retina integral salariul.
Ati putea sa imi spuneti ce as putea invoca in fata angajatorului retinerea? Mie nu mi se pare corect intrucat eu nu am acceptat in nici un fel aceasta prevedere mentionata in o procedura/regulament intern.Din cate stiu prima de vacanta este mentionata in codul Muncii as putea invoca acest aspect?

Va multumesc mult
Multumesc foarte mult pentru ajutor.
O sa incerc sa obtin contractual colectiv de munca pentru a verifica cele comunicate de dvs,
din pacate este destul de greu intrucat nu ni s-a pus la dispozitie niciodata si angajatorul se cam codeste sa ni-l puna la dispozitie.
Voi reveni ulterior.
Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu o opinie in ceea ce priveste returnarea integrala a primei de vacanta in cazul in care angajatul demisioneaza.
Prima a fost incasata in luna Iulie. In cazul in care angajatul demisioneaza in luna august cu incetare ctr dupa preaviz in septembrie este necesar ca prima sa fie returnata integral sau partial in functie de perioada lucrata.
Prima a fost mentionata in oferta de angajare, in ctr colectiv si nu a fost semnat nici un document in care se sa mentioneze returnarea acesteia.
Acest aspect a fost mentionat recent in procedura de salarizare/ beneficii a angajatorului fara a solicita acceptul salariatului.
Multumesc pentru ajutor
Cu stima