avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Activitate neanae

Activitate neanae

Program de lucru 4 ore

Bună ziua,
Sunt pensionat de boală, handicap de gradul 3.
Lucrez la o firmă de telecomunicații, programul de lucru fiind de 4 ore. Execut muncă de teren.
Dimineața la ora 8:00, sunt la sediul firmei gata să plec în teren. Șeful meu îmi spune că la ora 12:00 trebuie să plec din teren și să ajung la sediul firmei in jur de ora 13:00, câteodată și mai târziu, ținând cont de faptul că zona mea de lucru este în tot județul Prahova. Este corect să îmi închei programul de lucru la ora 12:00, din sediul firmei, de unde mi-am inceput activitatea?
Bună ziua,
Sunt salariat la o firmă de telecomunicații. Am 59 de ani și peste aproximativ două luni voi intra in comisia de pensionare pe caz de boală.
In luna octombrie 2022 , am depus o cerere la HR, cu rugămintea să mi se înmâneze un document cu toate sporurile primite, in decursul anilor 1991-2001. Am primit un mail prin care mi s-a spus că s-a primit cererea mea.
Au trecut patru luni și ...nimic.
Exista vreun termen legal, care sa îi oblige pe funcționarii din HR să îmi trimită documentul, din care să reiasă acele sporuri, necesare pentru calcularea. punctului de pensie?
Sunt angajatul firmei din anul 1991 și până în prezent.
Va mulțumesc anticipat!
Multumesc!
Buna dimuneata,
Am declarat ca sunt de acord cu dezmembrarea terenului in doua loturi si creearea unei servituti de trecere. Nu stiu ce inseamna lucrul acesta.
De drumul de servitute pe care i l-am dat, mă mai pot folosi si eu ca proprietar, adică pot circula cu piciorul pe el?
Buna seara,
Casa este comuna. In spatele casei avem lipite de peretele casei alte incaperi, construite la cativa ani dupa construirea casei. Acoperisul acestor incaperi, incepe de sub pazia casei si este dintr-o singura apa. El vrea sa modifice acoperisul de pe incaperile lui si anume sa se urce si sa se lege de acoperisul casei si astfel sa mareasca gradul de inclinatie. Prin acest lucru acoperisul de pe incaperile lui, nu o sa mai fie in linie cu cel de pe incaperile mele. Si imi este teama ca asta va duce la infiltratii cand ploua.
Apropo, i-am dat si un drum de servitute, pentru a ajunge la intrarea apartamentului lui, din casa comuna. (El nu are nici un centimetru de pamant, doar 3/8 din spatiul de locuit al casei.) Eu ma mai pot folosi de acest drum, deoarece el imi spune ca acum este drumul lui si eu nu mai am nici un drept asupra lui, cu toate ca la notar mi s-a spus ca in continuare voi fi proprietarul de drept al acestui drum. El a blocat cu deseuri din lemn acest drum si nu mai pot ajunge in spatele casei, decat ocolind foarte mult, prin alta parte,
Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Multumesc frumos! O zi buna!
Buna ziua,

Locuiesc in casa cu cumnatul meu. Avem acte notariale, eu am cota 5/8 din casa, el 3/8. El doreste sa modifice structura acoperisului casei, ce e drept doar pe partea lui de locuinta. Daca eu nu sunt de acord cu aceasta modificare, poate face lucrarea respectiva, fara acordul meu in scris?
Buna ziua,
In urma unui accident de munca sunt pensionat de boala, pe o perioada de timp, de un an de zile si cu drept de munca patru (4) ore zilnic. Pana la acest incident aveam anual 30 zile concediu de odihna. Anul acesta concediul de odihna mi s-a diminuat la 21 de zile. Este legal acest lucru?
Răspuns la discuția Antene GSM
Asa este. Dar de ce nu sunt grupate pe un perimetru de 115 metri patrati?