avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Program de lucru 4 ore Bună ziua, Sunt pensionat de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Program de lucru 4 ore Bună ziua, Sunt pensionat de boală, ...

Program de lucru 4 ore

Bună ziua,
Sunt pensionat de boală, handicap de gradul 3.
Lucrez la o firmă de telecomunicații, programul de lucru fiind de 4 ore. Execut muncă de teren.
Dimineața la ora 8:00, sunt la sediul firmei gata să plec în teren. Șeful meu îmi spune că la ora 12:00 trebuie să plec din teren și să ajung la sediul firmei in jur de ora 13:00, câteodată și mai târziu, ținând cont de faptul că zona mea de lucru este în tot județul Prahova. Este corect să îmi închei programul de lucru la ora 12:00, din sediul firmei, de unde mi-am inceput activitatea?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:04, 24 Iulie 2023
Buna ziua,

Daca aveti munca de teren, nu este obligatoiru sa va intoarceti la sediul firmei pentru a va incheia programul zilnic. intrucat acest lucru poate depasi numarul de ore de munca.

Este bine sa verificati detaliile privind munca de teren (fie in contractul de munca, fie in fisa postului, fie in regulamentul intern, sau asemenea). Probabil ca mai sunt si alti angajati care au munca de teren. Verificati cum procedeaza si ei.

O alta idee ar fi sa terminati munca efectiva pe teren mai repede astfel incat sa ajungeti la sediu la ora 12, cand se termina programul dvs.
Daca vine la munca , incepe programul , si apoi pleaca la locul unde isi desfasoara activitatea, atunci deplasarea intra in durata timpului de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pontam timpul de deplasare in interes de serviciu? moncu moncu Buna ziua. Societatea noastra are personal care se deplaseaza in interes de serviciu foarte des ( fac parte din corpul de control si merg peste tot in tara). ... (vezi toată discuția)
Condica de prezenta emillius emillius Buna ziua, Daca in punctul de lucru am si angajati reprezentanti de vanzari care mai mult de jumatate de zi sunt pe teren, acestia vor trebui sa semneze in ... (vezi toată discuția)
Salariat 8h/zi munca de agent pe teren ContSters159316 ContSters159316 un salariat incadrat cu 8h/zi dar care are ca atributii munca de teren , deci nu trece pe la firma sa ponteze , cum dovedesc ca a lucrat 8 ore? mai mult ... (vezi toată discuția)