avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 784 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Condica de prezenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Condica de prezenta

Buna ziua,

Daca in punctul de lucru am si angajati reprezentanti de vanzari care mai mult de jumatate de zi sunt pe teren, acestia vor trebui sa semneze in condica de prezenta?
Se intampla de foarte multe ori ca acestia sa nu ajunga dimineata prin punctul de lucru si sa plece direct pe teren. De altfel sunt zile in care sunt numai pe teren si nu ajung prin punctul de lucru.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:11, 15 Septembrie 2017
Evidența orelor de lucru trebuie semnată de salariați?
www.avocatnet.ro/articol_463...
Va multumesc pentru informatii insa, tot am o nelamurire.

Daca reprezentantul de vanzari pleaca pe teren de la ora 09:00 (lucru confirmat de gps) si ajunge in punctul de lucru pe la ora 13:00 - programul fiind pana la 17:30 - ce ore va trece in condica? Daca va trece 13:00 sosire si 17:30 plecare, cine va verifica Condica va avea impreia ca angajatul respectiv lucreaza doar patru ore si jumatate, in cim fiind trecute 8 ore/zi.

Se poate cumula gps-ul cu Condica de prezenta?

Si inca o intrebare. Daca intr-un oras nu am punct de lucru dar am un reprezentant de vanzari, unde va semna de venire si de plecare? Se poate lua in considerare gps-ul autoturismului?
In acest gps sunt stocate toate informatiile cu privire la plecarea de acasa, locatiile de oprire din timpul programului de lucru, sosirea acasa. In gps sunt trecute ca hot spoturi toate locatiile importante pe care reprezentantul de vanzari trebuie sa le atinga pentru a-si indeplini planul de actiune.

Va multumesc,
Ultima modificare: Vineri, 15 Septembrie 2017
emillius, utilizator
Ora de incepere este ora 9.00, cand reprezentantul de vanzari pleaca pe teren .
Dar daca reprezentantul de vanzari merge direct pe teren? Cand semneaza in condica? Sau daca pleaca pe teren la 12:00 si nu se mai intoarce in punctul de lucru pana la sfarsitul programului?
Ultima modificare: Vineri, 15 Septembrie 2017
emillius, utilizator
Angajatorul e liber să stabilească dacă angajații au sau nu obligația de semna evidențele zilnice de lucru.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Implementare program flexibil marianflorinl marianflorinl Cum pot introduce in CIM al unui angajat part-time, posibilitatea de program flexibil? (vezi toată discuția)
Condica prezenta Maddy-eu Maddy-eu Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: cum trebuie sa arate o condica de prezenta cu ora sosire/ora plecare la o firma de transport persoane ... (vezi toată discuția)
Calcul diurnă sofer mitu3252 mitu3252 Buna ziua si va multumesc pt răspunsul la întrebarea anterioara. Urmatoarea problema pe care nu o inteleg: diurnă externă de calculează la 24 ora din ... (vezi toată discuția)