avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Activitate sorinminea

Activitate sorinminea

Răspuns la discuția Deschidere succesiune
Multumesc pt. raspuns. Matusa mea a depus notificare pe L.10 pt. prop. matusii ei (sora mamei ei) si a sotului acesteia, care nu au avut urmasi si nu si-au facut nici testament reciproc.Actele sunt pe numele ambilor. Ea a decedat in 47 si sotul in 50, la 6 luni dupa aparitia Dec. 92/1950.Nu a lasat testament matisii mele pt. ca nu mai avea obiect. Avand actele prop, actele civile si cei doi martori nu putem obtine certif. de calitate de mostenitor, deoarece notarul solicita repunere in termen. E normal ? Am gasit si rolul prop. din 49 pe numele sotului suprav. -ce ar putea constitui chiar o acceptare tacita. Va multumesc anticipat pt. raspuns.
Răspuns la discuția Deschidere succesiune
Matusa mea a facut notificare (L 10) in termen pt. prop.matusii ei (sora mamei ei) si a sotului care nu au avut mostenitori si nici nu si-au facut testament reciproc. Ea a murit in 47 si el in 50, la fix 6 luni dupa ce i s-a nationalizat prop. (Dec. 92/50 -unde apare dealtfel si prop) nemai lasand testamentul matusii mele, deoarece nu mai avea obiect. Avand actele proprietatii (care sunt pe numele ambilor) actele civile si cei doi martori, nu putem obtine cert. de calitate deoarece notarul doreste repunerea in termen pe cale judecatoreasca. E logic ? Am descoperit si rolul fiscal al prop. din 1949 pe numele sotului suprav. (ceea ce ar putea constitui o acceptare tacita)
Buna ziua. Poate cineva sa-mi raspunda daca intre anii nenorociti ai nationalizarii (1947-1950 cu Dec. 92/50) era obligatorie deschiderea succesiunii in termen de un an ?
Va multumesc anticipat.
Buna seara. Va semnalez o revendicare mai delicata: matusa mea a notificat in termen prop. matusii ei (sora mamei sale) si a sotului acesteia care nu au avut copii si nici nu si-au facut testament reciproc. Actele de prop. sunt pe numele ambilor. Ea a decedat in 47 si sotul in 50, cu sase luni dupa ce i se nationalizase proprietatea (Decretul 92/1950 -unde se si regaseste) el nemai facand testament matusii mele, fiindca ramasese fara obiect. Se poate obtine obtine titlu pe cale notariala avand actele imobilului, cele civle, cei doi martori, avand in vedere si situatia anului 1950 ?
Matusa mea doreste sa finalizeze (avand 90 ani) certificatul de cal. de mostenitor, posedand toate actele si inscrisurile cerute. in urma decesului matusii materne (decedata in 1947 si al sotului acesteia decedat in 1950, ei neavand urmasi) Notarul mai cere si martori... In acelasi an li s-a nationalizat si locuinta (aceasta aparand in D92/1950) Pe sot l-am gasit in cunoscuta culegere de biografii Who's Who fiind profesor univ. de ...drept si membru coresp. al Academiei. Doar un vecin in varsta isi mai aminteste ceva vag...In planul oficial al imobilului numele vecinilor corespund, iar matusa mea a facut notificare pe acest imobil in 2001 pe L10 (deci acceptare tacita) S-ar mai putea finaliza pe cale administrativa ? Multumesc anticipat !
Notificarea s-a facut pe domiciliul ultim unde a decedat autorul, alte proprietati (ce apar in D.92/1950 impreuna cu domiciliul) nementionandu-se. Existand aceaste mentiuni in D.92/50 cu mici inexactitati si autorul decedand tot in 1950 (neputand face astfel rectificarile cuvenite) se poate completa - si prin aceasta chiar rectifica pozitia cu proprietatile respective din D92/50- notificarea in baza legii 10/2001 pe cale administrativa ?
Decretul 92/1950 este singura baza de notificare in acest caz Continand inexactitati, nu s-a putut face o notificare completa si corecta pe baza lui.
Mentionez ca posed toate actele legale cu aceste proprietati, cu care se pot face adaugirile si rectificarile necesare.