Buna ziua,
Eu sunt momentan in CCC si intentionez sa ma intorc in ianuarie la serviciu.
Sotul meu doreste sa preia CCC pana cand copilul va implini 2 ani ( iulie 2020).
Am 2 intrebari:
- cine este indreptatit dintre noi 2 sa primeasca stimulentul de insertitie si cand?
- angajatorul meu ma poate da afara dupa 6 luni sau dupa ce copilul implineste 3 ani?
Eu mi-as dori sa iau eu stimulentul pentru a avea jobul asigurat pana ce copilul implineste 3 ani.
detin un teren parte dintr-un lot mai lung de 5 parcele. terenul meu este primul avand acces atat la sosea cat si la drumul de servitute.
mentionez ca, dupa ce am cumparat lotul, am constatat, conform schitei de cadastru, ca terenul se intinde inclusiv in asfalt pe o latime de aproximativ 50cm (primaria a intrat cu asfaltatul pe proprietate)
acum cateva luni au inceput sa apara cutii de utilitati (curent) pe proprietate - exact langa bordura, pe teren. aceste cutii deja se intind pe o suprafata de 3m si imi blocheaza viitoare cale de acces in curte, la sosea (nu drum de servitute).
am delimitat in prima faza terenul prin tarusi metalici cu ciment conform limitelor cadastrului. ulterior am gasit o parte din tarusi scosi din pamant de catre compania de gaze instaland o cutie de vis-a-vis pentru a putea racorda vecinii la gaze. astfel, am facut o reclamatie subcontractantului si companiei de gaze.
subcontractantul a sistat temporar lucrarea explicand telefonic ca i s-a dat acordul de o "asa-zisa" ruda a mea.
a trecut 1 luna de la reclamatie timp in care am primit diverse presiuni din partea constructorilor sa retragem reclamatia iar noi am imprejmuit terenul cu plasa.
am primit si un raspuns din partea companiei de gaze: "Urmare mesajului adresat, va transmitem ca lucrarile din str.X, nr. 6, s-au executat in baza si cu respectarea prevederilor Autorizatiei de Construire emise de Unitatea Administrativ Teritoriala pe raza careia se afla strada mai sus amintita."
intrebarile mele sunt:
- plasarea cutiilor de utilitati este legala fara acordul meu?
- poate primaria sa dea autorizatie de constructie fara acordul meu?
- poate fi mutata cutia de gaze pe drumul de servitute la limita proprietatii?