avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Preluare CCC de catre tata
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Preluare CCC de catre tata

Buna ziua,
Eu sunt momentan in CCC si intentionez sa ma intorc in ianuarie la serviciu.
Sotul meu doreste sa preia CCC pana cand copilul va implini 2 ani ( iulie 2020).

Am 2 intrebari:
- cine este indreptatit dintre noi 2 sa primeasca stimulentul de insertitie si cand?
- angajatorul meu ma poate da afara dupa 6 luni sau dupa ce copilul implineste 3 ani?

Eu mi-as dori sa iau eu stimulentul pentru a avea jobul asigurat pana ce copilul implineste 3 ani.
Cel mai recent răspuns: catalina_26 , utilizator 12:22, 10 Octombrie 2019
In speta, mama este indreptatita sa primeasca stimulent pana cand implineste copilul varsta de 3 ani.

Aveti mai intai o protectie de 6 luni de la data revenirii din CCC. si apoi protectie pana la 3 ani ... insa sunteti la limita celor 6 luni daca reveniti in ianuarie la munca ...
Ultima modificare: Joi, 10 Octombrie 2019
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc pentru raspuns. Dar daca intra sotul in CCC nu el este cel care primeste stimulentul, implicit protejat pana la 3 ani?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc ilincacsm ilincacsm Buna dimineata, am mai multe intrebari? 1. Momentan copilul meu are 1 an si aproape 10 luni pe data de 30 august, ma reintorc la servici pt obtinerea ... (vezi toată discuția)
Posibilitate reintoarcere in cic rarvat rarvat Buna ziua, Sunt in concediu ingrijire copil ce implineste 2 ani in ianuarie 2023. Doresc sa ma intorc mai devreme la birou( in septembrie 2022), dar recent ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie vs luna tatalui Natalia Balazs Natalia Balazs Eu momentan sunt in CCC si doresc sa ma intorc la servici cu 60 de zile inainte ca fiul meu sa implineasca 2 ani. Cand ma intorc eu la servici, tatal va sta ... (vezi toată discuția)