avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Activitate AlexandraLupu

Activitate AlexandraLupu

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am inteles. Multumesc frumos. Nu ma deranjeaza cu absolut nimic sa renunt inscris la aceea pensie. Cat despre vizita el nu doreste nici in ziua de azi sa aibe acel drept decat cu rea intentie daca as obtine acordul pentru schimbare de domiciliului si stabilirea lui pentru minora el atunci imi va cere drept de vizita alta intentie nu are.

Spre ca intr-o buna zi Legiile din Romania sa se schimbe( in spre favoare celui ce poarta de grija copilului si nu celui caruia nu-i pasa nici macar de un la multi ani propriului copil).
O seara buna.

Cu respect,
A.Lupu
Răspuns la discuția Gravida la 16 ani
Scumpa mea si eu sunt mama....dar totusi sa se gandesca mai bine prietena ta (isi distruge inca copilaria, viitorul si nu numai) Scoala este mai importanta ca orice altceva in momentul acesta. Nu ii poate oferi copilului un viitor sau un trai decent si nu cred ca vrea Doamne fereste sa ajunga din cauza unui imbecil din om ne-om . Sa gasesti tata pentru copil este greu si nu toti accepta. Timp de copiii va avea dar nu acum! Este mult prea devreme. Inteleg ca toti suntem rai acum din punctul ei de vedere pentru ca ea este cea care poarta un suflet in pantecul ei, nu are probabil puterea de a alege calea care ii usureaza pasii pentru un viitor bun. Tocmai sa ia aminte prin ce trece acum pentru ca va fi de 2 ori mai greu cu un copil si mai ales singura.
Acum cu 1000 Ron lunar cum ar putea trai?
Chiria?(nu cred ca parintii vor fi de acord sa locuiasca cu ei)
Facilitati ( intretinere, curent etc)
Pampersi?( 2-3 baxuri lunar)
Lapte praf?( daca nu poate alapta s-au laptele nu ii prieste copilului?)
Strictul necesar al copilului?
Mancare?
Sa mai continui? Statul cat sa ajute? Pana primesc acel ajutor ei trebuie sa se pregateasca cu cele necesare atat pentru copilu cat si pentru ei doi daca decid sa mearga pe acea cale.

Mult succes si sper ca totul sa fie bine.

Potrivit art 86 si 94 c fam, paratul va fi obligat sa contribuie la cheltuelile privind cresterea si educarea minori cu o pensie de intretinere in cuantum de 350(RON) lunar, astfel cum acesta a declarat ca realizeaza pe luna, desi nu are loc de munca stabil.
Vazand si dispoz art 274 c pr civ;

PENTRU ACESTE MOTIVE
IN NUMELE LEGII
HOTARASTE

Admite actiunea formulata de reclamanta A. Lupu domiciliata in Bucuresti...., in contradictoriu cu paratul , domiciliat in..., aut tut de pe langa primaria..., astfel cum a fost precizata.
Stabileste la mama reclamanta domiciliul minorei, nascutala ,.
Obliga paratul la plata unei pensii de intretinere de 350(RON) lunar, incepand cu data introducerii actiunii: 06.nov.2007
pana la majoratul copilului.
Obliga paratul sa plateasca reclamantei 900 lri(RON) cu titlu de cheltuieli de judecata

Cu recurst in 15 zile de la comunicare.
Pronuntata in sedinta publica, astazi 21.04.2008

Presedinte ...... Grefier



stampile si timbru de autencitate decisiva si irevocabila.






Tot nedumerita sunt :-/ cum ramane cu dreptul paratului la vizita pe care nu la cerut din 2007 si pana in 2009 cat am fost inca in tara si mai mult de atat il contactam telefonic sa vina la copil macar odata pe luna si el totusi nu venea s-au isi schimba frecvent numere de telefon,
iar eu ( si respectiv mama mea) luam legatura cu parintii/ fratii acestuia care veneu sa vada copilul, iar de cand am plecat cu fata am fost in tara in vacantele de vara cate o luna in fiecare an din 2009 pana in 2013, iar in vacantele de iarna 2 saptamani de fiecare data informatii, iar el se ridica cu pretentii acum dupa mai bine de 5 ani ca el vrea sa aibe drept de vizita?! Este normal? Se poate in acest caz? Unde este interesul lui fata de acest copil pentru a primi acest drept cand el de la bun incepun nu a exercitat nici un drept al copilului spre interesul lui?

Va multumesc

P.S: imi cer scuze daca para cicalitoare dar este copilul meu, iar eu vreau dreptate nu bataie de joc si suferinta pentru copilul meu.
Din pacate am descoperit ca renuntarea la pensia alimentara se ia in considerare fiind decizia mea, iar actul nu va fi nul datorita faptului ca am o situatie financiara stabila si nu duc grija zilei de maine si deasemeni minorul nu depinde de acel ajutor.

Cum dreptul la pensia de întreţinere pentru minor aparţine acestuia, iar nu persoanei căreia i-a fost încredinţat spre creştere şi educare, persoana respectivă nu poate renunţa la dreptul arătat şi în consecinţă, instanţele nu pot da efecte declaraţiei, în sensul că nu solicită obligarea pîrîtului la pensie de întreţinere, fără a stabili dacă nu sînt prejudiciate interesele minorului


Numai în cazul în care toate nevoile minorului sînt acoperite cu posibilităţile materiale, îndestulătoare, ale persoanei respective, instanţa judecătorească poate încuviinţa înţelegerea potrivit căreia întreţinerea va fi suportată numai de persoana în cauză pentru că- într-o asemenea situaţie, minorul nu se mai află, temporar, în nevoie.


Trib. Siîpr-, S. civ., decizia nr. 214 din 1 februarie






Multumesc frumos pentru tot timpul dumneavoastra acordat in a ma ajuta atat pe mine cat si pe fica mea. Am decis sa aleg calea cea mai simpla si rapida atat din punctul dumneavoastra de vedere cat si al meu ... de a ii ,,Acorda renuntarea mea la plata pensiei ( care nu este a mea) ''
Va multumesc cu stima si respect,
A.Lupu
în cazul minorului care nu a împlinit vârsta de 14 ani, numai la cererea ambilor părinţi, a părintelui supravieţuitor, a părintelui căruia i-a fost încredinţat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă şi irevocabilă sau, după caz, a reprezentantului legal



In acest caz eu am nevoie de aceel acord al tatalui pentru acel pasaport tip CRDS?


Multumesc frumos,
A.Lupu
Iar aici este ceea ce avocatul meu a cerut conform raspusului pe care l-am primit de la Directia Generala Pasapoarte Ilfov:



Domnule Presedinte,

Subsemnata LUPU ALEXANDRA, cu CNP , domiciliata in Olanda, str, nr,.., cod postal jud.Purmerend, Olanda, cu domiciliul ales la Cabinet Avocat cu sediul in Bucuresti str., chem in judecata pe numitul ,domiciliat in ... cunosc CNP-ul acestuia, si Autoritatea Tutelara , pentru ca prin hotararea ce veti pronunta, sa dispuneti:
1. Schimbarea domiciliului minorei, nascuta la, din domiciliul din Romania str ...prin stabilirea noului domiciliu la subsemnata mama, in Olanda, jud.Purmerend,

2. Suplinirea acordului paratului cu privire la schimbarea domiciliului minorei precum si suplinirea consimtamantului acestuia pentru obtinerea pasaportului simplu electronic pentru minora ;
MOTIVE:
In fapt, prin sentinta civila nr.554/2008 pronuntata de Judecatoria Bolintin de Vale , definitive si irevocabila, s-a dispus:
stabilirea domiciliului minorei nascuta la subsemnata si obligarea paratului la plata unei pensii de intretinere in favoarea minorei
Mentionez ca la data pronuntarii sentintei amintite mai sus, subsemnata aveam domiciliul in Romania in str.... Ulterior, in urma cu 5 ani, am plecat impreuna cu minora din tara, in Olanda si am domiciliul stabil in Olanda jud.Purmerend.
Ne-am stabilit in Olanda impreuna cu minora, in urma cu 5 ani, aceasta urmeaza cursurile scolare in Olanda, este la cursuri sportive de inot, s-a integrat foarte bine. Aceasta are medic de familie, are card medical.Subsemnata am locuinta in Olanda, proprietate personala. Si m inora are domiciliul stabil in Olanda, fiind inscrisa la autoritatile din Olanda ( la primarie) .
Paratul nu a platit nici un ban cu titlu de pensie de intretinere pentru minora, este dezinteresat de aceasta, nu o cauta, nu vorbeste cu aceasta la telefon; am interupt orice legatura cu acesta.
Subsemnata am solicitat pentru minora – eliberarea pasaportului simplu electronic, insa Directia Generala de Pasapoarte prin adresa nr.2014599/P/4 din 3.09.2015 mi-a comunicat ca nu poate sa solutioneze favorabil cererea deoarece, prin schimbarea domiciliului minorei din Romania in strainatate ,este nevoie de acordul celuilalt parinte ( respectiv al paratului); sau prin prezentarea unei hotarari judecatoresti prin care este complinit acordul celuilalt parinte cu privire la schimbarea domiciliului minorei ;
Paratul nu va da acest acord deoarece de 5 ani de cand sunt eu plecata cu minora din Romania, acesta nu a avut legaturi cu minora, a fost total dezinteresat de aceasta, nu a cautat-o , nici macar la telefon, nu a platit pensie de intretinere ; nu poate fi gasit .
Conform art.17 al.1. din Lg.248/2005, minorilor, cetateni romani, li se elibereaza pasapoarte simple electronice, numai la cererea ambilor parinti , cu acordul ambilor parinti . Iar al.2 mentioneaza ca pentru emiterea pasaportului simplu electronic pentru minor in cazul in care exista neintelegeri intre parinti cu privire la exprimarea acordului, sau unul dintre parinti se afla in imposibilitatea de a-si exprima vointa, atunci se efectueaza numai dupa solutionarea acestor situatii de catre instanta de judecata .
Probe: acte, interogatoriul paratului, martori:
Probleme ar fi fost oricum, orice as fi cerut legat de pasaport atata timp cat eu am cerut sa schimb adresa din pasaportul minorului din Romania cu cea din Olanda. Deoarece eu am deja facut de anul trecut pasaportul pe noua adresa.
Nu am renuntat la pensia alimentara dar nici nu am cerut-o pana in prezent, doar ca paratului ii este teama ca ii cer plata pensiei si sumele de la judecata din 2007 si pana acum tocmai de aceea el doreste ca eu sa ii acord inscris ca renunt la plata pensiei, iar el imi acorda numai in acesta conditie acordul lui de a schimba adresa minorului



Problema mea este ca tocmai avocatul meu ia propus aceasta intelegere fara ca el sa ma consulte inainte, iar acum eu trebuie sa-mi dau acordul pentru ceva ceea ce eu nu accept.

Multumesc anticipat
A.Lupu
Revin cu raspunsul avocatului cu privire la acest caz;
Acesta m-a informat ca as putea pierde procesul pentru ca tatal biologic doreste sa-mi ofere semnatura doar in condintia in care eu renunt la pensia alimentara a copilului, lucru la care nu am sa renunt pentru ca nu l-am presat sa-mi ofere aceea suma intelegandu-i situatia financiara precara in care se afla.
Avand in vedere aceste aspecte dupa cum se exprima avocatul refuzarea de a incheia pe cale amiabila il va determina pe parat sa ma acuze, ca nu i-am permis vizitarea minorului si ca pe hotararea judecatoreasca definitiva si irevocabila, nu este specificat un program de vizita pe care paratul nu la solicitat la momentul acela si nici la cele 15 zile de la comunicarea sentintei. Avocatul spune ca sunt in pierdere in lipsa unei dovezi scrise( invitandul pe parat sa viziteze minora de cate ori reveneam in tara), desi membrii familiei lui si-au aratat interesul prezentandu-se la fiecare invitatie telefonica lucrul pe care paratul nu la facut dar nici pe perioada in care locuiam in Romania acesta nu si-a dat interesul( din 2007 pana in 2009).

Va rog sfatuiti-ma ce pasi ar trebui sa urmez pentru a nu pierde procesul s-au daca exista sanse de a pierde procesul?

Va multumesc anticipat,
A.Lupu

Buna ziua,

Da am solicitat reinnoirea pasaportului pentru fica mea minora la Ambasada Romaniei in Olanda anul trecut in iulie 2015. Unde am fost refuzata de catre Directia Generala Pasapoarte Ilfov pentru ca am nevoie de semnatura tatalui pentru a schimba domiciliu din Romania in Olanda.

Aici este raspunsul Directiei Generale Pasapoarte Ilfov;


MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
DIRECŢIA GENERALĂ DE PAŞAPOARTE
NESECRET
Nr. 2024599/P/4
Data 03.09.2015


Către,
ALEXANDRA LUPU <alexandralupu31@yahoo.com>

Urmare a solicitării adresată instituţiei noastre prin intermediul poştei electronice, vă comunicăm următoarele:

Potrivit art. 37 din Legea nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate, cu modificările şi completările ulterioare, minorul îşi stabileşte domiciliul în străinătate, în condiţiile Codului civil şi ale altor legi speciale care cuprind reglementări în această materie.

Dispoziţiile legislaţiei de paşapoarte referitoare la schimbarea domiciliului minorului, prevăzute de art. 29 din H.G. nr. 94/2006 coroborate cu prevederile art. 496-497 din Codul civil, impun la solicitarea eliberării unui document de călătorie cu menţionarea statului de domiciliu, în măsura în care intervine schimbarea domiciliului minorului în străinătate la unul dintre părinți, necesitatea acordului celuilat părinte, fără a deosebi după cum autoritatea părintească se exercită în comun sau doar de către cel cu care locuieşte iar celălalt are doar dreptul la relaţii personale.

Stabilirea locuinţei/domiciliului minorului la unul dintre părinţi, nu îl privează pe celălat părinte de exercitarea în mod egal a tuturor drepturilor şi obligaţiilor colaterale ce decurg din autoritatea părintească.

În situația în care unul dintre părinţi, nu a avut legături cu minorul şi acesta nu poate fi găsit, normele legale prevăd ca instanţa să complinească acordul celuilalt părinte, printr-o hotărâre judecătorească.

Verificarea documentelor aferente cererii de eliberare a pașaportului simplu electronic cu menționarea țării de domiciliu pentru fiica dumneavoastră, în raport cu normele legale invocate, au relevat faptul că solicitarea nu este însoțită de acordul tatălui cu privire la schimbarea domiciliului minorei din România în străinătate.

Analiza hotărârii judecătorești prin care s-a stabilit domiciliul fiicei evidențiază faptul că instanța a dispus ca minora ”să locuiască împreună cu mama sa, în București” - domiciliul dumneavoastră în momentul pronunțării hotărârii judecătorești. Prin schimbarea domiciliului minorei din România în străinătate devin incidente normele legale care impun acordul celuilalt părinte cu privire la schimbarea domiciliului minorului.

Având în vedere aspectele prezentate, cererea de eliberare a pașaportului cu menționarea țării de domiciliu pentru fiica dumneavoastră va fi soluționată, ulterior completării cu acordul scris al tatălui cu privire la schimbarea domiciliului minorei sau prin prezentarea unei hotărâri judecătorești prin care este complinit acordul celuilalt părinte cu privire la schimbarea domiciliului minorei , într-un termen care să nu depășească 90 zile lucrătoare de la data depunerii solicitării.

DIRECTOR GENERAL,
Chestor de poliţie

dr. SIME AUREL VASILE