avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 979 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Stabilirea domiciliului si schimbarea domiciliului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Stabilirea domiciliului si schimbarea domiciliului minorului

Buna dimineata, in urma cu cateva luni l-am chemat din nou pe tatal biologic al fetitei mele in instanta deorece nu aveam cum sa preiau legatura cu el si nici cu familia lui.
Zis si facut am recurs la acelasi avocat pentru a solicita schimbarea de domiciliu din Romania in Olanda. Este acelasi avocat cu care am obtinut si custodia fetitei daca are vreo relevanta, doar ca in cursul zilei de ieri am aflat ca tatal biologic al fetitei a facut o vizita acovatului fara sa se faca anuntat si in plus a fost insotit de inca vreo 3 handralai adevarat destul de mari corporal iar ei fiind doar prieteni. Tatal a cerut sa ii se explice ceea ce eu cer pentru ca el crede ca eu ii cer lui banii de pensie alimentara din 2007 si pana acum si custodia totala. Ceea ce eu nu am cerut, aici se poate vedea clar ceea ce eu am cerut [ link extern ] /

Problema mea este ca avocatul meu ieri mia spus ca sa fiu desteapta si sa cad de acord cu el...eu sa ii dau inscris cum caci renunt la aceea pensie alimentara, iar el imi da acordul sa schimb adresa copilului. Eu acum logic ma gandesc asa: pai eu am custodia copilului, copilul este integrat aici in Olanda, noi nu i-am cerut niciodata nimic, eu acum ce as avea de pierdut atata timp cat eu am intentat procesul si nu cer decat o amarata de semnatura pentru pasaport. Sper ca am fost coerenta altfel imi cer iertare pentru multele ideii care nu imi dau pace.

[Editare aranjare text, fara modificari]
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2016
Admin, administrator
Nu aveți nevoie de acordul tatălui pt schimbarea domiciliului, nu inteleg de ce ati apelat la instanta. Dvs aveți copilul în încredințare spre creștere și educare.
Link-ul ala e invalid, mai postați o data sau ziceți ce ati cerut.

Numar dosar:
Dosar 2540/192/2015
Data dosar:
30.12.2015
Instanta:
Judecătoria Bolintin Vale
Departament:
Judecatoria Bolintin Vale - cauze generale
Obiect:
stabilire domiciliu minor schimbare domiciliu minor
Categorie:
Minori si familie
Stadiu proces:
Fond


Custodia pe care am obtinut-o in 2007 este irevocabila am obtinut incredintarea fetitei spre crestere, educare si cu domiciliu stabilit la reclamanta A. Lupu ( eu) mama minorului. Nu este custodie totala.
Am solicitat instanta pentru a putea schimba domiciliu copilului din Romania cu cea din Olanda. Asta sa cerut la Directia Generala Pasapoarte Bucuresti. Tocmai ca si mie mi-se pare aberant sa mai ceri lucrul acesta din moment ce scrie clar pe custodie ca minorul este incredintant mamei spre crestere si educare cu domiciliu stabilit la mama, iar datorita problemelor intalnite la trecerea granitei din Romania sa cerut mereu semnatura tatalui precum este de acord cu plecarea ficei din Romania am facut si aceea hartie de Intampinare....unde scrie de asemeni clar ca este de acord cu trecere granitei cu minora si de stabilirea domiciliului.
Am sa revin imediat cu scrisoarea de Intampinare aici ...
Da ii este frica ca ii cer custodia totala, dar eu nu cer asa ceva.

Ultima modificare: Luni, 15 Februarie 2016
gi-jane2, moderator
Totul este o mare aiureală şi lipsă de responsabilitate din partea autorităţilor.
Din moment ce există acordul tatălui ca minorul să locuiască cu mama, fără a specifica unde anume, există încredinţarea minorului reconfirmată recent, nu văd sensul acţiunii în instanţă.Nici cu noua instituţie a autorităţii părinteşti unice, nu este necesar acordul celuilalt părinte pentru schimbarea domiciliului părintelui.
Problema trebuie rezolvată la nivelul Serviciului Paşapoarte.
Dvs. chiar aveţi autoritatea părintească unică. Probabil confundă situaţia cu decăderea din drepturile părinteşti.Discutaţi Dvs. cu domnul, e mai bine să-l lămuriţi chiar Dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Februarie 2016
Martonze, utilizator
Intampinare
La cererea de lamurire a dispozitivului sentintei civile nr......

Arat ca SUNT DE ACORD CU ADMITEREA CERERII DE LAMURIRE A DISPOZITIVULUI SENTINTEI CIVILE NR. 554/21.02.2008 in dosarul cu nr3851/192/2007


SUNT DE ACORD SA SE LAMUREASCA DISPOZITIVUL SENTINTEI CIVILE aratate cu privire la intelesul intindere si aplicarea dispozitivului hotararii, in sensul de a se mentiona in dispozitiv ca prin stabilirea domiciliului nimorei la mama reclamanta SA SE INTELEAGA SI FAPTUL CA O INCREDINTEZ PE MINORA CATRE RECLAMANTA SPRE CRESTERE SI EDUCARE..

SUNT DE ACORD CU INCREDINTAREA MINOREI LA MAMA SA RECLAMANTA A.LUPU, SPRE CRESTERE SI EDUCARE.

Sunt de acored a se face pasaport pe numele minorei precum si de a trece minora la vama.

Sunt de acord ca minora sa plece din tara impreuna cu mama sa --A. Lupu




Semnatura.....




Aceasta este scrisoarea de intampinare
Dosar nr. 3651/192/2007

ROMANIA

JUDECATORIA BOLENTIN VALE
Sentinta civila nr.554
Completul constituit din 21.02.2008
Presedinte ......
Grefier.............

Pe rol solutionarea actiunii civile ,,incredintare minor'' formulata de reclamanta A. Lupu in contradictoriu cu paratul....

La apelul nominal facut in sedinta publica au raspuns reclamanta personal si asistata de avocat ... paratul personal lipsind aut tut.

Procedura legal indeplinita.

GRefierul de sedinta a facut referatul cauzei dupa care, s-a luat interogatiriu paratului care completat cu raspunsurile date s-a atasat la dosarul cauzei.

S-a procedar apoi ascultarea martorilor propusi de reclamanta ....ale caror declaratii s-au atasat la dosarul cauzei.

Constatand pricina in stare de judecata presedintele a acordat cuvantul pe fondul cauzei.
Aparatorul reclamantei avand cuvantul a solicitat admiterea actiunii asa cum a fost precizata, in sensul de a stabili domiciliul minore la mama reclamanta, obligarea paratului la plata pensiei de intretinere in raport cu veniturile realizate de acestea, aratand ca reclamanta are toate conditiile pentru cresterea si educarea minorei paratul neavand un serviciu stabil, cu cheltuieli de judecata.

Paratul avand cuvantul a solicitat respingerea actiunii ca neintemeiata.
Socotind pricina lamurita, presedintele a declarat dezbaterile inchise.


INSTANTA :

Asupra cauzei civile de fata:
Reclamanta A. Lupu, a chemat in judecata paratul cat si Autoritatea tutelara, solicitand instantei ca prin hotararea ce se va da sa-i incredinteze pe minora , spre crestere si educare, obligarea paratului la plata unei pensii de intretinere, pentru minora si plata cheltuielilor de judecata.
...........................
...........................


Din actele dosarului, instanta a retinut ca reclamanta locuieste in Bucuresti in imobilul proprietatea parintilor sai, dotat cu toate utilitatile, comparativ cu domiciliul paratului care se alfa la parintii sai ...

Cat au stat impreuna de minora s-a ocupat reclamanta, astfel cum au relatat martorii dar paratul a luat-o pe minora la tara, cu acordul reclamantei si incepand din luna noiembrie 2007, a refuzat sa o mai lase la reclmanta desi aceeasta a incercat sa o ia, dar fara rezultat.
Instanta apreciaza ca este in interesul minorei datorita varstei de numai 1 an si 4 luni dar si datorita conditiilor de care dispune reclamanta ca asceasta sa locuiasca impreuna cu mama sa, in Bucuresti, astfel ca in temeiul art 100c fam, domiciliul minorei se va stabili la mama reclamanta.


Potrivit art 86 si 94 c fam, paratul va fi obligat sa contribuie la cheltuelile privind cresterea si educarea minori cu o pensie de intretinere in cuantum de 350(RON) lunar, astfel cum acesta a declarat ca realizeaza pe luna, desi nu are loc de munca stabil.
Vazand si dispoz art 274 c pr civ;

PENTRU ACESTE MOTIVE
IN NUMELE LEGII
HOTARASTE

Admite actiunea formulata de reclamanta A. Lupu domiciliata in Bucuresti...., in contradictoriu cu paratul , domiciliat in..., aut tut de pe langa primaria..., astfel cum a fost precizata.
Stabileste la mama reclamanta domiciliul minorei, nascutala ,.
Obliga paratul la plata unei pensii de intretinere de 350(RON) lunar, incepand cu data introducerii actiunii: 06.nov.2007
pana la majoratul copilului.
Obliga paratul sa plateasca reclamantei 900 lri(RON) cu titlu de cheltuieli de judecata

Cu recurst in 15 zile de la comunicare.
Pronuntata in sedinta publica, astazi 21.04.2008

Presedinte ...... Grefier



stampile si timbru de autencitate decisiva si irevocabila.






Incheiere

SEDINTA DIN CAMERA DE CONSILIU DE LA 10 MARTIE 201



Pe rol fiind s-a luat in dezbatere cererea reclamantei A.Lupu de lamurire a dispozitivului sentintei civile nr.554/21.02.2008 a Judecatoriei Bolentin de Vale.

La apelul nominal facut in sedinta din camera de consiliu a raspuns pentru reclamanta avocat....
Procedura legal indeplinita.
S-a facut referatul cauzei de catre greier care invedereaza faptul ca paratul a depus la dosar intampinare.
Aparatorul reclamantei a depus la dosar acte in sustinerea cererii si a solicitat admiterea cererii asa cum a fost formulata.


INSTANTA

Prin cererea formulata la aceasta instanta in data de 21.02.2011,
reclamanta A.Lupu, a solicitat lamurirea dispozitivului sentintei civle nr. 554/21.02.2008 in prezenta cauza.
Arata reclamanta ca a solicitat prin aceasta cerere sa se mentioneze ca prin stabilirea domiciliului minorei , la mama sa, se intelege si faptul sa o incredinteze ei spre crestere si educare pe minora.
Reclamanta mentioneaza ca Serviciul Pasapoarte i-a refuzat cererea prin care a solicitat emiterea pasaportului pentru minora din acest motiv.
Paratul , prin intampinare a aratat ca este de acord cu cererea reclamantei, cu incredintarea minori catre reclamanta, emiterea pasaportului si de a o lua pe minora din tara.
Analizand cererea reclamantei, instanta o constata intemeiata si o va admite.


PENTRU ACESTE MOTIVE,
IN NUMELE LEGII
DISPUNE


In baza art 281(1) al 2si al 3c pr civila.
Admite cererea formulata de catre reclamanta de lamurire a dispozitivului sentintei civile Nr.554/21.02.2008 a Judecatoriei Bolentin Vale in sensul ca : prin stabilirea domiciliului minorei, la mama reclamanta, se intelege si faptul ca o incredinteaza pe minora catre reclamanata spre crestere si educare.
Prezenta incheire se va atasa la hotararea pronuntata cat si in dosarul cauzei.
Cu recurs in 15 zile de la comunicare.
Pronuntata in sedinta publica la 10 Martie 2011.

Presedinte..... Grefier......


Stampile



Decisiva si irevocabila.




Acum fiind vorba eu nu am cerut decat dreptul de a putea schimba domiciliu fetii din Romania cu ceea din Olanda unde suntem propietari, iar conform hotarari Judecatresti am tot dreptul sa primim acel consintamant.
Vreau sa stiu ce am de pierdut daca tatal renunta a-si da consitamantul din moment ce eu am inteles ca el este obligat.
Custodia este decisiva si irevocabila logic si legal ea numai poate fi dezbatuta eu asta inteleg.
Vreau sa stiu cum ar trebui sa procedez.


Multumesc anticipat pentru timpul acordat problemei.



Alte discuții în legătură

Refuzul directiei generale pasapoarte - pasaport minor, clarificare domiciliu AlexandraLupu AlexandraLupu Buna ziua ma numesc Alexandra Lupu in urma relatiei de concubinaj am o fetita amandoua fiind emigrante in Olanda cu toate actele in regula in anul 2011 am ... (vezi toată discuția)
Stabilirea domiciliului minorului in strainatate, reinnoirea pasaportului unui minor roxfelix roxfelix Am o sentinta de divort definitiva si irevocabila din Iunie 2005, prin care minorul imi este incredintat spre crestere si educare numai mie . In Iunie 2011, am ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu un cetatean strain magal magal Buna ziua! Am un baietel de 2 ani rezultat dintr-o relatie de concubinaj. Copilul sta cu mine, este recunoscut de tatal lui si ii plateste pensie alimentara. ... (vezi toată discuția)